LYST #2 // Teater Bæst

⭐⭐⭐⭐⭐

1:1 Performance lecture på bordel er en lille politisk perle – og helt uden grænser.

Når man ikke ved hvad man skal forvente, når man ikke ved hvad der skal ske, og slet ikke hvordan man selv skal agere – så er man bare liiiiidt nervøs når man står alene på en ukendt adresse efter mørkets frembrud, og det røde lys i vinduet blinker om kap med OPEN skiltet på døren.

Teater Bæst inviterer indenfor på et pop-up bordel, for at udfordre de holdninger om sexarbejdere / prostituerede som vi borgere render rundt med – nogle åbent udtalt – nogle skjult i vores politisk ukorrekte reptilhjerne.

Og udfordret bliver man.
Fra start til slut fastholdes bordelkonceptet, og når man – efter at have valgt service fra menukortet i receptionen – træder ind til kvinden bag de røde lamper, så er der ingen vej tilbage.

Skuespilleren Eja Due bruger nådesløst sig selv og sine erfaringer i denne interaktive og intime 1:1 performance, og jeg blev faktisk ret overrasket over hvor seriøs en samtale der nåede at finde sted på det leopardplettede lagen, på de kun 30 minutter som hele seancen varer.

Der er helt sikkert ikke alle der vil synes om at blive konfronteret på den måde, men hold op hvor er det et effektivt greb at spille reptilhjernen ud mod det limbiske system – aka følelseshjernen.
Teater Bæst leger med dine følelser, drifter og lyster, men fastholder samtidig insisterende den samtale og foredragsform, som Eja Due elegant præsenterer med både centimeter-tæt samtale og klassisk Truth or Dare spil, samt fakta projicioner på væg og krop.

Efter 30 minutter trådte jeg ud i regnen – en hel del klogere på EU-politik, historisk kildekritik, og ikke mindst egne holdninger, følelser og drifter, og jeg må sgu indrømme, jeg havde virkelig brug for et stort glas rødvin på det tidspunkt.

SE MERE & KØB BILLET

https://www.facebook.com/events/554557154876124/