KEJSEREN // Livingstones Kabinet, på Teater V

⭐⭐⭐⭐

Virtuose Livingstones spidder alverdens kejsere.

Otte børn i gule regnfrakker, fire gennemmusikalske kunstnere, og en digter fra det forrige århundrede – det er hvad Livingstones Kabinet skal bruge for endnu en gang at spidde verdens magthavere, i den evige tro på en bedre verden, og aldrig svigtende tro på at det gør en forskel hvis man råber op!

I en hommage til Danmarks nationaldigter HC Andersen, har fam. Livingstone og konsorter kastet sig over den eviggyldige sandhed, at selv om en nøgen mand er veltalende – så har en nøgen mand jo ikke har noget tøj på. Lige meget hvor mange floskler og gentagelse af spindoktorord som magthaverne spyer ud, så bliver det ikke mere rigtigt, at den nøgne mand har tøj på. For det har han jo ikke.

Julie Forchhammer har til KEJSEREN skabt et scenerum, hvor der omkring en hånddrevet drejescene står halvtomme klædestativer, og som altid med Livingstones, adskillige musikinstrumenter, som de fire virtuose kunstnere Johannes Lilleøre, Birgitte Prins, Pete Livingstone og Bebe Risenfors griber efter med største naturlighed. For netop musikken og tonerne er jo det altoverskyggende – og smukke – grundelement i Livingstones’ forestillinger.

Og med Livingstones distinkte engelsk/danske blanding af sprog og udtryk, får vi fortalt HC Andersens fortælling om drengen, der i en verden af medløbere, svage ledere og manipulatoriske konsulenter, som den eneste råber at kejseren jo ikke har noget tøj på. Med Pete Livingstone som hovedfortæller, og et kor bestående af otte børn i regnfrakker, får vi opdateret det gamle eventyr, så ikke et øje er tørt.

Livingstones’ KEJSEREN er ny – og pragtfuld – vin på den gamle flaskemager Andersen.

Foto: Bjarne Stæhr

SE MERE