KÆRLIGHED VED FØRSTE HIK – The Musical // Tivolis Koncertsal

⭐⭐⭐

Joakim Knop er et hit, men kærligheden i Tivoli sætter sig mellem for mange stole.

 

”Den allerførste gang ” indleder showet i Tivoli, som er en blanding af musical, teaterkoncert, nostalgi og nytænkning. Et ungt hold af spirende talenter spiller rollerne fra filmen KÆRLIGHED VED FØRSTE HIK, og de har både charme, talent og vilje til at kunne bære en forestilling igennem – hvis de fik lov.

Men desværre er de blot en parallel-historie der kører som tilbageblik for de aldrende Anja og Viktor, og det er ærgerligt. Peter Langdal kunne have skabt en flot forestilling med det hold, og hele Anja & Viktor verdenen kunne have fået ny luft.

De gamle Anja og Viktor – Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen – er på scenen for at være Anja og Viktor som vi kender dem fra filmen, nu bare som gamle, og deres venner fra skolen er ligeledes blevet 20 år ældre, både i historien – og i virkeligheden. Det er sådan set et fint greb, og kunne være udgangspunktet for en ny sammenhængende historie – evt i en ny film. Men nu er de ude af deres comfort zone i filmens verden, hvor man kan tage scenen om og om igen, til den sidder i skabet – nu er de på scenen foran et levende publikum, og det kræver en anden slags performative evner. Selvfølgelig har Sofie Lassen-Kahlke jo lavet underholdnings shows på en scene, og var både sød, morsom og charmerende i City Singler, men i en forestilling der også vil fortælle en historie, er hun ikke i sit es.

Hun er den voksne Anja der ”holder pause” fra Viktor, og er på eventyr med en Tisvildeklovn, mens Viktor ligger på sofaen og ser Champions League og spiser flæskesvær. Og Robert Hansen, der er i spotlyset igen efter at have været ramt af alvorlig sygdom, er lige så kikset og usikker som Viktor er i filmen, men da det jo er Viktors rolle, betyder det mindre at han ikke er scenevant. Men som helhed er det et problem bare at smide filmskuespillere ind på en scene, og tro det kører problemfrit.

Kaninen i hatten er den typecastede Oliver Bjerrehus, der er den selvfede Tisvildecharmør der vil i bukserne på Anja, og som umotiveret smider tøjet på scenen til stor glæde og hvin fra salen. Så hvis du er vild med de gamle stjerner fra filmen, og også er til lidt mandestrip, så er aftenunderholdningen i kassen.

Men der var da bestemt også lyspunkter.

De unge spillere i den parallelle tilbageblik-fortælling, ikke mindst Anna Clara Sachs Leschly og Nicolai Jensen som Anja og Viktor, er skønne og levende – og præcis så charmerende og talentfulde at man tror på fortællingen.

Og Joakim Knop er et hit når han fyrer den af i rollen som smartass der er kommet under tøflen, han er scenevant, og man kan mærke han elsker at have publikum på. Når Knop åbner kimonoen og ulve-crooner Peter kan li’ nam nam, så svinger salen i Tivoli. Mere af det, tak, hvis Tivoli vil fortsætte ud ad showvejen.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE