HUMAN NATURE // Teater Katapult på Teater Grob

⭐⭐⭐⭐⭐

Line Mørkeby graver dybt i skoven – og finder guld.

Det modige, og altid skrift-fokuserede Teater Katapult fra Århus er lige nu i København med deres natur-epos HUMAN NATURE, og et ny skrevet epos er lige hvad det er.
Line Mørkeby lader naturens kræfter kæmpe med de menneskelige ditto, og i naturens heroiske kamp mod menneskets uvidenhed bliver ingen skånet, men præcis som i de antikke digte bliver heller ingen efterladt på slagmarken uden oprejsning.

HUMAN NATURE er en poetisk-grusom lille historie om menneskets skrøbelige sind, versus naturens alt for oversete kræfter, og med Nukâka Coster-WaldauLisbeth Sonne Andersen og Robert Reinhold på scenen i Petra Berg Holbeks instruktion, bliver vi ført og forført i en dimension som jeg ikke har oplevet siden Lars von Triers Antichrist.

De tre skuespilleres overvældende gode spil på scenen lever fuldt ud op til Mørkebys fremragende tekst, men det virkelig nyskabende greb er lyduniverset i HUMAN NATURE.
Ved ankomst bliver alle publikummer udstyret med høretelefoner, og det er via den 3-d agtige lydside i høretelefonerne, at vi oplever – sanser – forestillingen på en helt ny måde.

På intet tidspunkt kan man føle sig sikker, og det er ikke bare skovens lyde der er foruroligende, skuespillernes stemmer og ageren når lige ind i øregangene, også når man mindst venter det. Og da hele scenen samtidig elegant er indhyllet i lys projektioner, bliver hele forestillingen taget til et nyt niveau.

Sindssygt vellykket forestilling om et vigtigt emne.

LÆS MERE HER!

 

Medvirkende NUNÂKA COSTER-WALDAU, LISBETH SONNE ANDERSEN, ROBERT REINHOLD 
Manuskript LINE MØRKEBY
Instruktion PETRA BERG HOLBEK
Scenografi, kostume- og videodesign IGOR VASILJECV
Lyddesign/kompositioner KRISTIAN HVERRING
Lysdesign ANDERS KJEMS
Dramaturger TINE VOSS ILUM, ANN SOFIE OXENVAD
Dramatiker på steds-specifikke lyddramaer JULIE PETRINE GLARGAARD
Stemmer til site-specifikt lyddrama ved Oddesund: JOHANNES LILLEØRE M. FL.
Producer og kunstnerisk ledelse TORBEN DAHL 
Projektleder KAREN RAIS-NORDENTOFT
Gæstespil af TEATER KATAPULT
Foto TEATER KATAPULT