HUDLØS // Mungo Park

⭐⭐⭐⭐⭐

Hvis du forbliver bange, sig: Jeg er en løve

Når man er indenfor, er verden udenfor langt væk. Og hvis man hører nogen banke på sin dør, så gælder det om at være klar. Lukker du ham ind? Eller er det sikrest at ignorere larmen, og fortsætte sit sikre liv i værelset, der er udstyret med alt fra konservesglas i rigelige mængder, vand i dunke og bananer på et fad, samt et komplet hjemmestudie, hvor man kan indspille alle de følelser man tumler med, for derefter at afspille optagelserne, og besvare alle de spørgsmål man gerne vil stille sig selv.

Giver det mening? Eller er du blot vidne til den palæstinensiske dramatiker og instruktør Bashar Murkus’ hudløse overgivelse til en absurd verden, der ikke giver dig nogen svar, men lader dig tolke på verdens hyper relationelle urimeligheder og traumer, der er ens, men alligevel helt forskellige fra menneske til menneske.

Teaterdirektør Anna Malzer fandt Bashar Murkus i Berlin for adskillige år siden, hvor Mungo Parks innovative frontlady overbeviste Murkus om nødvendigheden af at få hans forestilling HUDLØS til Danmark, efter den med stor succes har turneret i både Belgien, Frankrig og England.

Og Malzer havde ret, for palæstinensiske Bashar Murkus’ HUDLØS er præcis så kosmopolitisk i sit grundlæggende følelsesunivers, at det er fuldstændig ligegyldigt om man sidder i Aleppo eller Allerød – det er dine følelser, dine traumer, og dit levede liv der er afgørende for din oplevelse.

Det er en storspillende Sebastian Aagaard-Williams der boltrer sig i Murkus’ univers, der indskrænker sig til et enkelt værelse, men til gengæld et værelse der i absurditetens navn frasiger sig alle former for begrænsninger.

I værelset, der leder tankerne hen på de amerikanske preppers der forbereder sig på dommedag, er det fantastisk at se Sebastian Aagaard-Williams som den overdimensionerede unge mand, der skiftevist nervøst, skiftevist overstadigt, danser rundt i sin egen verden. Kontrasten mellem den besværede kropslighed og følelsernes magiske påvirkning af tyngdeloven er for vild, og Jacob Stages koreografi får bogstaveligt talt forestillingen til at lette.

Savn og traumer, kærlighed og lidenskab, uvished og frygt – alt er pakket med ned i Bashar Murkus’ bundløse kuffert i HUDLØS, en absurd forestilling du ikke vil gå glip af.

HUDLØS spiller på Mungo Park i Allerød d. 9. marts til 5. april, og derefter på Teater Republique d. 11.-12. maj.

Foto:  Zuhal Kocan

SE MERE HER OM FORESTILLINGEN