HOME #2 / Corpus Episodes, på Ofelia Plads, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐

Choreographing these dances felt like goldsmithing.

Ordene tilhører den franske danser og koreograf Frédéric Gies, der sammen med den Berlin-baserede kunstner Christian Falsnaes er blevet inviteret ind i hjertekammeret hos Corpus, for at skabe forestillingen HOME #2 i Corpus Episodes – formatet hvor hjemmet bliver gentænkt og formidlet gennem dansen. Og man forstår ham godt, det er virkelig guld der løber i Corpus årer, og strømmer sit trofaste publikum i møde.

HOME #2, som har spillet hele perioden for totalt udsolgte huse i A-salen på Det Kongelige Teater, har i hast foranlediget to pop-up forestillinger på Ofelia Plads, hvilket selvfølgelig tilføjer værket endnu en dimension, og det var her Sceneblog oplevede forestillingen.

Corpus’ faste ensemble – Alexander Stæger, Hazuki Kojima, Marco Høst, Alma Toaspern og Louella May Hogan – danser sammen med Frédéric Gies og Christian Falsnaes rundt om publikum på Ofelia Plads, og siddende midt i værket kommer HOME #2 virkelig tæt på. Og med havnens stilhed der rummer både mågeskrig og gravkøer, bliver man uundgåeligt til en del af helheden.

Frédéric Gies og Christian Falsnaes i HOME #2 på Ofelia Plads
Frédéric Gies og Christian Falsnaes i HOME #2 på Ofelia Plads

Gies, der arbejder meget med opløsningen af den herskende disintegration mellem populære og mere kultiverede danseformer, træder tydeligst frem i HOME #2 i de mange overraskende dansetrin i værket – trin og kombinationer der tager form af gentagne rytmiske gadedrengehop, kombineret med klassiske ballet teknikker som tournering af hofter og ben, så danserne alligevel ender i en elegant 4. position. Intet under at man kunne se Alexander Stæger storsmilende på Ofelia Plads.

Og Christian Falsnaes’ performative evner er lige så markant til stede i fortællingen om hjemmet, når danserne kommunikerer hen over hovederne på publikum, der er placeret i små grupper af fire, ansigt mod ansigt, som placeret om et middagsbord. Man kan ikke undgå at kigge sine med-publikummer i øjnene og smile, eller måske endda veksle et par ord. Præcis som ved et middagsselskab med underholdning.

Corpus har med HOME #2 igen formået at forny sig selv, denne gang ved en smuk åreladning med Frédéric Gies’ disrespekt for regler, og Christian Falsnaes’ tørre Berlinerhumor.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE HER