END OF THE RAINBOW // Bastionen, Nyborg

⭐⭐⭐⭐

Betty Glosteds 40års jubilæums-guld lander smukt for enden af regnbuen.

Når man som Betty Glosted har været på de skrå brædder i en menneskealder, så har man ret til at feste igennem. Så hvad er bedre end at fejre jubilæet med en rolle, hvor netop scenen, rampelyset, presset og menneskeligheden er de helt store temaer.

Peter Quilters prisbelønnede END OF THE RAINBOW handler om Judy Garlands tragiske historie, og er et vidnesbyrd om bagsiden af showbiz – om de menneskelige konsekvenser ved jagten på berømmelse og hæder. Men END OF THE RAINBOW er også en absolut fantastisk scenefortælling, med alt hvad det indebærer af løssluppen humor, dybfølt kærlighed og en overdådig musik- og sangskat.

Der skiftes mellem hotelsuiten, hvor både komikken, kærligheden og skænderierne udfolder sig, og natklubben Talk of The Town, hvor Judy Garland fik sine sidste shows før sammenbruddet. Og det er her, med et veloplagt orkester ledet af kapelmester Bent Lundgaard, entertaineren Betty Glosted for alvor fænger. Glosted fanger med sin charmerende hæse stemme nøjagtig Judy Garlands stjerneglans, og fylder smukt rummet i Bastionens flot restaurerede scenerum i Nyborg.

Betty Glosted er perfekt i rollen som den bedagede stjerne, der udadtil er den brovtende, højtråbende, og meget amerikanske diva, der med sine stjernenykker forsøger at holde fanen højt, og aldrig gå ned på stimulanser. Men i virkeligheden er hun den lille pige, der allerede som femtenårig fik de første beroligende piller af sine forældre, for at kunne leve op til de enorme krav om succes på scenen, som skulle blive hendes himmel og helvede.

”De hader når du krakelerer, men de elsker når du rejser dig igen”

På scenen er hun solidt sekunderet af skuespiller Jon Lange som Judys manipulerende manager og forlovede Mickey Deans, en rolle som han fylder fint ud, og absolut må betegnes som en godkendt genkomst af Lange, som jo oprindeligt er uddannet på Fyn.

Og så er der kaninen i hatten. Keld Heick! Den modne charmør og smørtenor er Garlands trofaste pianist Anthony, en meget britisk bøsse, som på trods af alle skænderierne er den der står ved Garlands side, når det for alvor gælder. Den ikke-skuespilleruddannede Keld Heick er et fund i den rolle, hvor han spiller på alt hvad han har lært igennem sit liv – og så lidt til.

Så hvis man er til shows, sange, humor og en lille tåre, så er det bare afsted til Bastionen i Nyborg. Betty Glosted står klar med åbne arme.

Foto: Emilia Therese

SE MERE