DOUBLE PERFORMANCE AND ARTIST EXCHANGE WITH GOB SQUAD AND BY PROXY / Momentum

⭐⭐⭐⭐⭐

Lige før Teater Momentum sagde farvel til gruppen By Proxy, vol. 11 af Momentums kunstneriske ledelse, lod de dem krydse klinger med et af de helt store fænomener indenfor teater, det britisk/tyske Gob Squad!

De to teatergrupper præsenterede d. 10. februar hver især noget af det bedste de har lavet; STOP BEING POOR af By Proxy og GOB SQUAD’S KITCHEN af Gob Squad, og udover selve forestillingerne, havde Momentum kørt en veltilrettelagt workshop i stilling for de mange tilrejsende gæster. Og det var en sand nydelse at følge de to grupper gennem en hel dag, hvor de gennem øvelser, lege og åbne diskussioner med publikum bød ind med deres bud på samarbejde, kommunikation og fortælleformer.

By Proxy var jo i denne sammenhæng de rene rookies, og selvom det var skønt at se hvordan de grådigt labbede Gob Squads ord i sig, var det også spændende at følge hvordan det unge team frygtløst bød ind med meninger og holdninger, så de ”gamle” stjerner også fik noget med hjem til værktøjskassen.

Jeg vil hverken anmelde forestillingerne STOP BEING POOR eller GOB SQUAD’S KITCHEN, selvom både By Proxys konkurrence- og kapitalkritiske samfunds satire fra 2015 var klassisk politisk teater når det er bedst, og den Warhol-inspirerede GOB SQUAD’S KITCHEN allerede for mange år siden er skrevet ind i lærebøgerne som skelsættende. Men det jeg gerne vil give fem nutidige stjerner for, er Marianne Klint & Momentums fortsatte insisteren på at gøre tingene anderledes, for at spænde ben for sig selv i kunstens navn, og for at sætte sådan en dag op i Fyns hovedstad.

Nyd billederne fra en vild dag, hvor både teaterfolk og gæster boltrede sig i leg og læring.

Fotos: Casper Koeller

#sceneblogelskerartistexchanges   #ogmomme

SE MERE