DANSK // Teatret Svalegangen

⭐⭐⭐⭐

Den danske sang er en ung mørk syrer – Svalegangen sætter julefreden over styr når Aleksa Okanovic spidser pennen.

Dansk! eller Dansk? Teatret Svalegangen sætter kærlig lup på integrationen i Danmark, når Aleksa Okanovic’ alter ego Hassan – som præmie for sin tilsyneladende perfekte integration – bliver inviteret til julehygge med bongotrommer hos svigerfamilien.

Men intet er som man tror, og der er hverken onde eller gode i forestillingen, der som en fragmentarisk billedmosaik viser det både velvillige, velmenende, afvisende, bedrevidende og uforstående Danmark, som møder flygtningen Hassan i hans kamp for at blive dansk.

Instruktør Morten Lundgaard lader sin Hassan – Alvin Olid Bursøe – indlede forestillingen i et klovnekostume, og afslutte som den assimilerede nydansker med gyldne lokker, og påtaget dansk julehygge-smil. Så er stilen lagt.

Og Anna Nøhr TolstrupRie Nørgaard og Mads Nørby tager sgu humoren alvorligt, og giver forestillingens hovedperson kamp til stregen i rollerne som telefonsælger, bagerjomfru, socialrådgiver, dansklærer og med-flygtninge – men det er når de som Hassans danske kæreste og ditto svigerfamilie samles til jul, at der for alvor bliver fyret op under kedlerne. Scenen med den ”fuldt integrerede” danske julehygge er vidunderligt god – og grusom.

Nøgternt skåret uden selvmedlidenhed af Aleksa Okanovic, og flot debut til Alvin Olid Bursøe.

Godt gået i Rosenkrantzgade.

Foto: Montgomery.dk

MEDVIRKENDE ALVIN OLID BURSØE, ANNA NØHR TOLSTRUP, RIE NØRGAARD OG MADS NØRBY
TEKST ALEKSA OKANOVIC
INSTRUKTION MORTEN LUNDGAARD
SCENOGRAFI Stine Martinsen
LYSDESIGN Steffen Ilfeldt
LYDDESIGN Anton Bast
KOMPONIST Johannes Asbjørn Eberl Smed
REMIX CHRISTOFFER CHRISTENSEN
PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

SE MERE & KØB BILLET

En tanke om “DANSK // Teatret Svalegangen

Der er lukket for kommentarer.