BALLET OG BOBLER // Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Vederkvægelse på en solskinsdag. Hübbes nye tiltag er et smukt bidrag til vores almene dannelse.

I Skuespilhusets foyer stod boblerne opmarcheret, den afslappede stemning og direkte forbindelse til publikum var etableret fra start af, og i mørket havde Nikolaj Hübbe og Den Kongelige Ballet sørget for smagfulde hors d’oeuvres, startende med den altid sikre Karen-Lise Mynster, der diverterede med Inger Christensens smukke poesi.

Abrikostræerne findes. Bregnerne findes. Cikaderne findes. Bedre start kunne vi ikke få.

Poesien afløstes derefter på scenen af Emma Steeles violin og Angelika Wagners harpe, der vederkvægende fyldte rummet med tonerne fra Jules Massenet og Jaques Iberts universer. Små korte bidrag fra skuespillet og kapellet, der allerede efter 30 min har fået vores puls ned, og lagt afstand til hverdagens stress og jag.

Og så fulgte balletten ellers trop! Hovedretten til BALLET OG BOBLER var Akram Khans VERTICAL ROAD, en vidunderlig ballet, der både har kraft og saft nok til at tage pusten fra de fleste. McLean Hopper, Astrid Elbo, Alba Nadal, Tobias Praetorius og hele ensemblet dansede så man tror sig i en anden verden, og i Jesper Kongshaugs diffuse lys boltrede danserne sig i følelser og tunge kraftfulde rytmer. En meget komplet ballet.

Og efter kun 50 min var vi atter ude i solen, stimuleret, glade, og mættet af indtryk fra Det Kongelige Teaters vidunderlige hylder. BALLET OG BOBLER ideen er kommet for at blive.

Foto: Costin Radu

SE MERE