BAG ENHVER STÅR EN // GROW AWARDS 2018

Det måtte komme! Årets Reumert har I mange år stået alene med at uddele stjernestøv og priser til Scenekunsten, men i år kom oprøret. Nedefra.

GROW – Teater Grobs udviklingsplatform for unge scenekunstnere, mener der ikke bliver sat spotlys nok på de mange hjælpende hænder, og har derfor etableret deres egen prisuddeling, hvor bl.a. højre-hænderne og instruktørassistenterne skal hyldes.

BAG ENHVER STÅR EN er navnet på GROW AWARDS uddelingen, og ud over højre-hænderne og instruktørassistenterne, var der nomineringer i kategorien Foyerpigeprisen (M/K), Site Specifik Prisen og Initiativprisen. Og det blev en fest.

Alle de inviterede, de interesserede, de nominerede og de håbefulde – samt gatecrashers og wannabees – samledes spændt bag solbriller og hårpomade i gården på Nørrebrogade, og snakken gik lystigt på hvem der mon løb med årets første BAG ENHVER STÅR EN priser. Og inden længe åbnedes de blå døre, og Teater Grobs sal blev proppet til det yderste. Stemningen var høj, de nominerede nervøse, øllet koldt, projektørerne skarpe, og den hvide løber strøget til anledningen. Showet kunne starte.

Totalt mørke. Projektørerne begynder at lyse heftigt, og trekløveret bag aftenen, Asta Maria Veisig Baggesen, Nicolai Duckert Perrild og Sidsel Benzin Dalager, dukker ud af mørket og byder velkommen med en forførende discofil indledning, og den storladne stemning er således på plads.

De første priser skal overrækkes, og vi lægger ud med INSTRUKTØRASSISTENTPRISEN, hvor der er fem stærke nominerede: Mia Sonne Friis, Storm Møller Madsen, Tamara Rugaard Mathiaesen, Julie Hultberg Andersen og Anna Blicher Skanborg.

Trommesoloerne ruller i tilskuernes hoveder, blikke flakker og håndflader sveder. Og så er det disruption-stemningen for alvor får fat! GROW juntaen bestemmer, at alle de tre hovedprisers nominerede er så stærke, at de alle bør præmieres.

Så første hovedpris; INSTRUKTØRASSISTENTPRISEN, ender med at blive givet til alle de fem nominerede. Stort tillykke, det er superfortjent at assistenterne på scenerne også præmieres – og cool beslutning på den måde at hylde alle de nominerede.

Næste Hovedpris er FOYERPIGEPRISEN (M/K), hvor Laura Myhre, Nina Spile, Sebastian Askevig Pedersen og Leah Stryhn Petersen er nomineret. Igen overskud fra GROW sekretariatets side, alle fire får overrakt den rå kubistiske GROW statuette som bevis på deres Grow Award. Dejligt at også dygtighed hos forhuspersonalet præmieres, fokus på frontlinjen er hjerteblod hos Sceneblog.

Sidste hovedpris er HØJREHÅNDSPRISEN, og de nominerede/prisvinderne er Nana Andrea Tiefenböck, Lasse Mol, Karen Marie Malig Henriksen, Nicole Johansen og Jesper Pedersen, som alle får smukke begrundelser med på vejen, når de, på lige fod med de andre nominerede, får overrakt deres BAG ENHVER STÅR EN priser. Og det står igen lysende klart, at der er så mange uundværlige funktioner på et teater, som alt for sjældent nævnes.

Og som der selvfølgelig skal være til et Award Show med respekt for sig selv, er der denne aften også underholdning mellem prisoverrækkelserne. Statements, lyrisk rap og dans var på programmet, og publikum elskede det. Og i bedste natklub stil var der serveringsdamer med shots, røg og damp på scenen, samt masser af konfetti.

 

 

I aftenens anden halvdel blev særpriserne SITE-SPECIFIC-PRISEN og INITIATIVPRISEN uddelt.

I kategorien SITE-SPECIFIC-PRISEN var de nominerede: ST:ART, DETOX (af Teater PRAXIS), Hello Earth!, Hovedet åbner for undergrunden, Teater Bæst, Teaterkandidaterne, SAVN og Generation Krop. Stærkt felt og hård konkurrence, men SITE-SPECIFIC-PRISEN gik til Teaterkandidaterne. Stort tillykke til dem.

I kategorien INITIATIVPRISEN var nomineringerne: Den 4 væg, Emil Henrik Christiansen (Hovedet åbner for undergrunden), Kosmoklang, StageLAB/Manus, Stages of Sciences, Teaterkandidaterne, samt Amalie Ulla Pontoppidan Witt / XENON.

Og det blev Emil Henrik Christiansen (Hovedet åbner for undergrunden), der løb med prisen, kuben og æren. Fuldt fortjent – Emils vildt fede ide med scenekunst på Hovedbibleren efter lukketid er ret genial.

Og da både show og overrækkelser var overstået, så dukkede der to – sædvanligvis helt anonyme – stagemanagers op på scenen, og afsluttede festen med en lille dans i projektørerne. Alle er med i front på BAG ENHVER STÅR EN.

Tak og stort tillykke til GROW.

fotos: Casper Koeller / Sceneblog

 

SE MERE

BAG SHOWET

KONCEPT & VÆRTSSKAB

GROW aka Sidsel Benzin Dalager, Nicolai Duckert Perrild & Asta Maria Veisig Baggesen

SCENOGRAFI

Marianne Femerling, Rose Risager, Peter Himmelstrup,

Irene Kleisdorff Hougaard & Millan Pettersson

VISUEL KOMMUNIKATION & PR

Asta Maria Veisig Baggesen

PRODUKTIONSLEDELSE

Lina Løgstrup & Sara Fusager

LYSDESIGN

Malte Hauge

LYDDESIGN

Carl Emil Brønnum aka CARLIS

LYDTEKNIK

Peter Himmelstrup