Anmeldelse: TRIP // Blaagaard Teatret

Respawn. Fugl Fuckin’ Fønix. Svampignon og Spids Nøgenhat. Emil Rostrup har hoved på og svømmer synkronsvømning i syre i sit metatrip på Blaagaard Teater, der aldrig bliver det samme igen.

Du kender det – du tør ikke lukke øjnene, for når du åbner dem igen, er virkeligheden en anden, eller det du helst vil glemme gentager sig. Igen og igen. Og igen. Det er iscenesætter Emil Rostrups uhyggeligt hårdhændede måde at vise trippets konsekvenser på, der er det afgørende i hans syrede psilocybinsvamp af en forestilling. TRIP på Blaagaard Teatret er en uendelighedsstreng af gentagelser, bevægelser, ord og tanker, der som forestillingen skrider frem bliver mere og mere outrerede.

GTA – Grand Theft Auto computerspillet der ligger lige på grænsen mellem det geniale og et rigtig dårligt trip, hvor du kan dø og respawne i én uendelighed, er bare en af de verdener som Rostrup lader Alexander Bryld Obaze, Ludmilla Freja Faber Striim og Joen Højerslev prøve kræfter med. Med kæmpe dukkehoveder på er de tre skuespillere fanget i trippets verden af uforudsigelige hændelser, og selv om forestillingen starter med en forholdsvis normal diskussion hen over morgenbordet – om hvorvidt det overhovedet er ok at sætte en forestilling som TRIP op på Blaagaard Teatret på Nørrebrogade – så er de tre børne-tv karakterer Ørn, Trold og Annalotte sendt ud på en mission impossible, hvor alle afarter af et trips konsekvenser afprøves i et slags dukkehus, bygget af filt og trælægter i scenerummet på Blaagaard.

Spids Nøgenhat

Det er Mikkel Rostrup der står for scenografien, og i et grumme effektivt lys- og lyddesign af Thora Eriksen og Kevin Eagle, føler publikum den fremmedgørelse der ofte ligger i et trip – og ikke mindst det sindssyge øjeblik hvor verden ændrer sig foran øjnene på dig.

Rostrup har gjort det før, og nu gør han det igen – forestillingen på Blaagaard Teatret får ingen stjerner, for værkets væsen kan ikke sammenlignes eller måles op mod andet. Så hvis du ikke læste videre fordi du savnede de nemme stjerner, så skal du nok holde dig væk fra Nørrebrogade. Men hvis du har læst helt hertil, så ved du at du snart skal på et trip af de helt vilde, med Emil Rostrups TRIP på Blaagaard Teatret.

TRIP spiller på Blaagaard Teatret d. 16. september – 14. oktober, 2023

Foto: Emil Rostrup

SE MERE HER