Anmeldelse: CAKE // Wallmans Dinnerparty i Cirkusbygningen, København

⭐⭐⭐⭐⭐

Wallmans nye dinnershow CAKE er lige så lyserødt glitrende som det er cremet og sødt – og lige så klassisk servietsvingende og publikumsinvolverende som det internationale show altid har været. CAKE er lige dele Barbie og Megan Moore, Michael Jackson og George Michael, samt sang, show, artisteri og klassikere på tallerkenen. Wallmans er tilbage i Cirkusbygningen i København.

Bare det at ankomme til Cirkusbygningen, har altid været en oplevelse. Den cirkulære form og de ikoniske ydermure på Axeltorv, har siden 1885 været et syn for guder, og selv om arkitekten Henrik Vilhelm Brinkopff ikke hører til de mest kendte, så er hans markante bygning et vartegn i en by hvor alt for meget bliver revet ned for at give plads til nybyggeri.

Men tilbage til 2023, hvor Wallmans nu præsenterer deres nyeste dinnerparty CAKE, endnu et show der bare aldrig stopper. For med Miss Megan Moore – Drag Queen par excellence – som festens ubestridte midtpunkt, er det som om vi befinder os i midt i en lyserød lagkage, midt imellem creme og glasur. Og der er ingen tvivl om hvem festen er til ære for hos Wallmans, for showet i Cirkusbygningen er så inkluderende i sin stil, at vi som publikum efter kort tid sidder og svinger med servietterne, synger med på sangene, og klapper taktfast når Megan Moore & co smiler til os.

Duo Vilja – Aerial Hoop

Og mens maden bliver serveret med akkuratesse, og Wallmans-køkkenets klassiker Blomkålssuppe med chili og hvid chokolade bliver indtaget, dukker de første artister op på scenen. Duo Vilja – tvillingerne Jenny og Sara Haglund – kaster sig ud i halsbrækkende luftkunst midt blandt publikum, og lige som den ukrainske cirkusartist Dimitriy Karpenko senere på aftenen, sørger de sindssygt dygtige artister for, at vi for alvor fornemmer professionaliteten i showet.

Så hvad enten din favorit er den føromtalte chilisuppe, den asiatisk marinerede laks med søde sorte ris, den super møre oksemørbrad med kartoffel-rødbedekage, eller den overraskende passionsfrugtmousse skjult i en genial chokoladekuppel, så sørger køkkenet hos Wallmans for at aftenen på tallerken svinger. Og ikke mindst – i høj grad lever op til Megan Moores charme og showmanship, og de mange musikere og danseres vilde potpourri af sikre hits. CAKE er med musik og sange af Michael Jackson, George Michael og AQUA et totalshow der rykker, og som tager til i intensitet hen mod det helt store brag af en finale, hvor alt hvad der kan gå og krybe i Cirkusbygningen står op og svinger med servietterne, skråler med på refrain’et og klapper til hænderne falder af. CAKE er festen der aldrig holder op.

Foto: John Resborn

SE MERE HER