Anmeldelse: THE HOUSE OF UHYGGE // Crazy Christmas Cabaret 2023, Glassalen i Tivoli

⭐⭐⭐⭐

Different accents, same legs.

Ordene – og benene – er Vivienne McKees, og i år fejrer dronningen af danglish intet mindre end 40-års jubilæum med sin Crazy Christmas Cabaret. Og for nu at blive i jubilæumsfejringerne, så har Mrs McKee intet mindre end 25-års jubilæum i Glassalen i Tivoli. 25 år i streg har hun sat sin Crazy Christmas Cabaret op i den traditionsrige glassal, og de fleste kan slet ikke forestille sig det gakkede juleshow andre steder. Men ikke desto mindre er 2023 desværre det sidste år hvor showet spiller i Tivoli – Carstensens gamle have har slået op med Vivienne McKee – og den dansk/engelske skuespiller fra The Bristol Old Vic Theatre School må ud med luppen, og finde et nyt sted at nedlægge sine 15.000 trofaste stamgæster.

Men tilbage til et uhyggeligt slot i Skotland – THE HOUSE OF UHYGGE – ved bredden af Loch Ness, der hvor den unge Dr. Jekyll har etableret sit laboratorium. Her udvikler han sin helt egen love potion, en Jekyll juice der bringer det mest depraverede frem i folk. What’s not to like?

Som det altid er i Crazy Christmas universet, udfolder der sig i THE HOUSE OF UHYGGE også en uhyggeligt krøllet historie, der indeholder en myriade af karakterer, der lægger sig tæt op af roller der allerede er kendt i andre sammenhænge. Om det er Dr Jekyll, en orangehåret midaldrende mand med trutmund, en perfekt lækker fyr med tandpastasmil der hedder Ben – undskyld Ken –, eller simpelthen vampyren over alle, Count Dracula, så kan man være sikker på at Vivienne McKee har dem med i sit gakkede univers.

Vivienne McKee har det samme gode hold af crazy actors med igen i år, og David Bateson, Andrew Jeffers, Katrine Falkenberg, Kevin Kiernan-Molloy, Sebastian Harris og Claus de Lichtenberg løfter igen opgaven med ynde. Eller not, for der er ingen der kan være så professionelt selvudleverende og bevidst pinlige i sin optræden som Crazy Christmas holdet – præcis som showets trofaste stamgæster elsker og forventer.

Der leges med køn og identiteter på tværs af landegrænser og sprogområder, og der er intet der ikke må siges, intet der ikke bliver afsløret i Crazy Christmas Cabaret 2023 – for det er selve essensen af den traditionsrige juleforestilling, der i øvrigt intet med jul har at gøre.

Hver gæst i salen har sin egen favorit på scenen, og det kan være svært at fremhæve en enkelt performer på bekostning af de andre, for THE HOUSE OF UHYGGE er en gennemført holdpræstation – med dronningen McKee på toppen naturligvis. Men jeg bliver i år nødt til at fremhæve David Bateson, som ud over den store rolle som Dracula, også brillerer i rollen som den skamløst flirtende dr Frank N Furter fra Rocky Horror Picture Show – en karakter der pludselig opstår, da en ellers pæn skotsk politimand kommer til at drikke af flasken med Jekyll juice. Jeg nævner det bare – pas på – Bateson er dazzling delightful med strømpeholder.

Forsøg ikke at følge med i historien i THE HOUSE OF UHYGGE. Bare læn dig tilbage og overgiv dig, rejs dig op når HM Dronningen ringer til Andrew Jeffers som Dame Hyacinth Nutcracker, husk at buhe når de onde dukker op og når bandet slår en fis – og ellers bare nyd en aften med Vivienne McKee som den vampede natklubsangerinde Lola Lieberdick (anything goes, as long as you’re german) eller den klassiske Dr Van Helsingør fra Elsinore.

Crazy Christmas Cabaret 2023, THE HOUSE OF UHYGGE, spiller i Glassalen i Tivoli d. 14/11 – 30/12 2023.

Foto: Thomas Petri

SE MERE HER