Anmeldelse: IMMORTAL SUMMIT // Lydia Östberg Diakité og BamBam Frost, Dansehallerne, i Dansekapellet

⭐⭐⭐⭐

Selvsikre fuckfingre og havnearbejderes tro på udødelighed – de to dansere og koreografer Lydia Östberg Diakité og BamBam Frost, præsenterer alle de muller og poses som selvfedmen i 2023 foreskriver. For samtiden kræver at vi præsterer, vi performer, vi viser os frem, og ikke mindst – vi sejrer.

Mens BamBam Frost sidder mageligt på sin sækkestolstrone, i et klassisk havnearbejderlook der med spredte ben signalerer umiskendeligt ulidelig tro på egne evner som verdens hersker, svinger Lydia Östberg Diakité vildere og vildere med sækkene, der kommer faretruende tæt på publikum.

Vi befinder os i Lydia Östberg Diakité og BamBam Frosts samtidskritiske verden af kønskamp, kapitalismekritik, og et generelt opgør med den antropocæne tidsalders egocentriske verdensanskuelse. Iført blåt denim og rå solbriller udstråler de to dansere alt andet end tilgængelighed og samarbejde, og på en stor tom dansevinyl, pletvis polstret med henslængte sækkestole, viser Diakité og Frost hvad de mener om en verden hvor selvpromovering trumfer alt.

De to slæber med sækkestolene, som var det bodybags på vej i Themsen, men alligevel med en tiltagende rytme, hvor et uundgåeligt samarbejde skinner igennem den uforsonlige fernis. Den provokerende koreografi viser den evige kamp mellem samarbejde og konkurrence, og mens Lydia Östberg Diakité defilerer smægtende forbi publikum med sine mørkerøde læber og sorte solbriller, bygger BamBam Frost sit eget elfenbenstårn af sække, hvorfra hun kigger hånligt på sin modpart.

Det lydlige univers i IMMORTAL SUMMIT svinger fra elektronisk override, over symfonisk rock hvor de to bevæger sig synkront og sammenfoldet på gulvet, til skærende saxofontoner mens danserne vikler sig ind og ud af hinanden. På samme tid pisseirriterende og disruptivt inciterende. For lige så meget som jeg sad i Dansekapellet og skar ansigter, når mine sarte ører blev udfordret til max af komponist Holger Hartvigs overrumplende toner, så var lyddesignets forstyrrende elementer lige præcis det der skulle til for at stimulere mine sanser, og understøtte koreografien. Holger Hartvigs lyddesign til IMMORTAL SUMMIT løfter Diakité og Frosts værk betydeligt.

Lydia Östberg Diakité og BamBam Frosts IMMORTAL SUMMIT blev i Dansehallernes regi vist i Dansekapellet d. 15.-16. marts 2023, men værket er uden tvivl på vej videre, så hold øje med de vilde kunstnere Lydia Östberg Diakité og BamBam Frost.

Foto: Märta Thisner

SE MERE HER