Anmeldelse: I DIT KORTE LIV // Odense Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Hvor går du hen, når du går herfra? For du går jo ikk’ hjem, når du går herfra.

Anna Balslevs smukke teaterkoncert I DIT KORTE LIV er både kejtet, pjattet, beige skoleklassestemning, samt alvorlig, rørende, blå blues – alt sammen overstrøet med Balslevs allerede klassiske ensemblekoreografi. Og forestillingen på Odense Teater er fremfor alt vedkommende.

Teaterkoncerten rummer ikke mindre end 26 danske sange fra de sidste 100 år, og med 10 kompetente skuespillere, samt 6 velspillende musikere, er det et ensemble der får lov til at sætte et kæmpemæssigt fingeraftryk på årets repertoire på Odense Teater.

I DIT KORTE LIV tager os fra barndom til alderdom, ikke kronologisk, men følelsesmæssigt overlegent. Når første akt indledes, er det med fnis og kejtede bevægelser, og scenograf Karin Gilles beige scenerum og ditto kostumer skaber sammen med Balslevs koreografi et pragtfuldt billede af barndommen, af det uudforskede, af det nysgerrige. Og når Laura Skjoldborg så er helt balstyrisk – som hun er i Balslevs forestilling – så kan man kun overgive sig til sangene og musikken, som Viktor Dahl har arrangeret med sædvanlig disrespektfuld legesyge.

Go’ nu nat, og gå nu lige hjem.

Efter pausen er alt blevet voksent – både form og farve, indhold og tekster – og jeg indrømmer blankt at jeg lige nåede at blive skuffet, for hold op hvor var jeg blevet vild med ungdomsperspektivet i første akt. Men alt har sin tid, og det varede ikke længe før det gik op for mig, at hele billedet, hele tilgangen til sangene og deres tidløse følelser, ramte endnu dybere i anden akt, hvor skuespillere som Anders Gjellerup Koch og Hanne Hedelund for alvor rullede sig ud.

Anna Balslevs teaterkoncert I DIT KORTE LIV har en fed dynamik mellem spillerne, gode vibes hos musikerne, og er – ikke mindst – en helstøbt performance all together.

I DIT KORTE LIV spiller på Odense Teaters Store Scene, fra d. 27. april til d. 10. juni 2023.

Foto: Emilia Therese

SE MERE HER