Anmeldelse: EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID // Nørrebro Teater

⭐⭐⭐⭐

Lige så lysegrønt som håbet står scenen på Nørrebro Teater klar til de store spørgsmål om livet – og ikke mindst svarene!

Dramatiker Nanna Cecilie Bang har ligesom i KUNSTEN AT VÆRE OKAY skrevet manuskriptet til EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID, og på samme måde som hendes forestilling i 2022, er et stort hold af kompetente skuespillere uden nykker – med Niels Erling som instruktør og Gunilla Lind som koreograf – klar til at fortælle os hvordan vi kommer videre med livet.

På scenen står skuespillerne Andrea Øst Birkkjær, Isa Marie Henningsen, Mette Horn, Johannes Lilleøre, Tue Lunding, Kitt Maiken Mortensen, Alexander Bryld Obaze og Jens Jørn Spottag, samt ikke mindst multimusikeren Rumle Sieling Langdal, der spiller Marie Keys fine kompositioner i forestillingen. Og hold op hvor de kæmper for at give os svarene. Selv om Alexander Bryld Obaze fra start af, med bævende stemme må indrømme at vi nok ikke skal forvente at kunne redde verden lige efter forestillingen, så prøver de virkelig at finde deres indre optimisme frem, og med Nanna Cecilie Bangs ord at guide os videre i livet.

Men selv om både scenografi og kostumer af Mie Riis bliver holdt i suggestivt lysegrønt, er det svært være optimist i en verden der ikke har været for gavmild over for vores otte venner på scenen, der som helt almindeligt lettere kiksede eksistenser har meget svært ved at svare på, hvad de egentlig tænker at en lysere fremtid skulle indeholde.

Lad os prøve med lukkede øjnene.

Nanna Cecilie Bangs tekst er fuld af små vidunderligheder, men forlader aldrig Bangs univers af dagligdagsproblemer, som efterhånden kendetegner hendes fine tekster. Men holdet omkring hende – med iscenesætter Niels Erling i front – kender Bangs tankegang, og bærer derfor teksten og Marie Keys elegant traurige kompositioner sikkert i mål. EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID er både morsom og sørgmodig, med streg under at det ene ikke eksisterer uden det andet. For hvem kan stå for en fortvivlet Johannes Lilleøre med en hulahopring, uden både at grine og græde lidt.

EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID spiller på Nørrebro Teater d. 9/3 – 20/4 2024.

Foto: Emilia Therese

SE MERE HER