Anmeldelse: CIRKUSREVYEN 2023 // Teltet på Bakken, Klampenborg

⭐⭐⭐⭐⭐

Nouveau Bon Bons a lá Bouillabaisse.

Der er nye boller på suppen i Cirkusrevyen, hvor Mads Knarreborgs geniale Ulla Terkelsen er klar til at overtage pladsen efter Ulf Pilgaards Dronning Margrethe. For lige så klassisk som Pilgaard i den gamle Cirkusrevy kunne imitere den danske dronnings royale stemmeføring og nikotintrængende gestik, lige så overbevisende rammer Mads Knarreborg i Cirkusrevyen 2023 nerven hos journalistikkens grande dame Ulla Terkelsen, med kosmopolittens patosfyldte livsanskuelser og gode råd til verden.

Og nummeret Terkelsen i knibe – med tekst af Gordon Kennedy – er et meget godt eksempel på hvordan Cirkusrevyen 2023 er skabt i forandringens tegn, og man mærker instruktør Joy-Maria Frederiksens sikre hånd i de fleste af revyens numre. Revyen er i 2023 fyldt med scener og tekster der rent faktisk tør tale ind i vores nutid – uden at kamme over i cancellation culture og moralske pegefingre – men stadig med humor der går til grænsen.

Cirkusrevyen har i alle år været kendt for deres letpåklædte dansepiger, men med tanke på hvordan Tv-serien Dansegarderoben fik sat fokus på kvindernes forhold, er det spot on fra Torben Træsko Pedersens side også at udvikle den del af revyen, og sørge for at Cirkusrevyen 2023 ikke længere blot stiller med et hold af umælende dansepiger, men i stedet stiller med et gedigent ensemble, fyldt med talent, gejst og udstråling. Det er klasse.

Vi må kæmpe for en ny og bedre tid. Det er nu og her – det er i 20’erne det sker.

Holdet i Cirkusrevyen har med Lisbeth Dahls afgang fået en makeover, og Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Niels Ellegaard, Merete Mærkedahl og Mads Knarreborg er nu det nye sort i teltet på Dyrehavsbakken. Og lad mig sige det klart – de er muligvis oppe mod fordums stjerner, men har i Joy-Maria Frederiksens instruktion indtaget teltet som en selvfølgelighed uden lige – som helt naturlige stjerner på himlen.

Hvem er det der tager os under sine vinger – Inger! Hun har en politik med rumklang på.

Politik spiller naturligvis en stor rolle i revyen, og også her formår det veloplagte hold at shine. Et af de mange mindeværdige numre er Med rumklang på, hvor Bodil Jørgensen og Mads Knarreborg hylder Inger Støjbergs retorik med simple midler, hvor makkerparret Vase & Fuglsangs tekst behændigt leger med dobbeltbetydningen af rumklang. Simpelt greb men hylende morsomt – perfekt revy håndværk.

Og med scenograf Benjamin la Cours overdådige guld scenografi, der lader scenen gå ud over sine bredder og løfter Cirkusrevyens udtryk betragteligt, har Cirkusrevyen 2023 ikke kun formået at overleve tabet af tidligere stjerner, de har også formået skabe en helt ny platform for fremtidige Cirkusrevyer.

Mission accomplished.

Cirkusrevyen 2023 spiller I teltet på Dyrehavsbakken fra d. 8. maj til d. 27. august 2023.

Foto: Henrik Petit

SE MERE HER