ALBINUS VOL 2 // Husets Teater sæsonen 17/18

 

Revolutionér verden – vend den på vrangen.

Efter den første sæson med taktstokken, hvor Jens Albinus slog fast at der ikke lefles for nogen på Husets Teater, var det med stor spænding vi mødte op for at høre hvad der er fyldt i kassen på Halmtorvet den kommende sæson. Og Albinus’ anden sæson af Magtens Fortællinger kommer garanteret ikke til at skuffe!

Egenproduktionerne blandes med gæstespil fra nogen af de vigtigste små teatre vi har herhjemme, og jeg ser bl. a. frem til det forunderligt musikalske forviklings univers hos Livingstones Kabinet, samt Teater Rio Roses hårdtslående, men altid hårfint afstemte samfundskritik.

Sofie Torp kigger forbi i december med den nykomponerede musical MIN MOR SIGER, og Line Svendsen og Helene Kvint har skrevet tekst til TÆNDT – en anarkistisk kollage instrueret af Nina Kareis, med et musikalsk univers leveret af Rosa Lux – (samarbejde med Teater Katapult og Teater Momentum – Odense) så der er bestemt også musik på programmet.

Og sidst, men ikke mindst, er der jo de tre store egenproduktioner.

Først bliver husets enfant terrible Morten Burian forsøgt tøjlet af Tue Biering, når historien om den klassiske underdog ROCKY (Rocky) bliver serveret med et twist eller to, når taberne pludselig bliver vindere, og du og jeg ender med at kæmpe for vores ellers trygge liv. Det kan ikke undgå at gøre ondt – spørgsmålet er blot: på hvem?

Og fra soloforestillingen over til den store besætning – Maria RichMorten Vang SimonsenLaura SkjoldborgBenedikte Hansen & Hans Rønne) i ANKOMST. AFSKED, (dansk premiere på Jens Albinus kritikerroste forestilling UMBETTUNG på Schauspiel Köln) hvor bl.a. Benedikte Hansen skal op imod Hans Rønne – et møde jeg ser meget frem til.
Absolut stjerneparade – og denne sæsons bud på det store familiedrama.

Og dramaet fortsætter, når REVOLT. SHE SAID. REVOLT AGAIN meget rammende afslutter sæsonen med revolution. Sidste år oplevede jeg den forrygende reading af Alice Birch’s stykke, til Festival for Ny Europæisk Dramatik på Husets Teater, og der er nok saft og kraft i den tekst til adskillige revolutioner, så når de medvirkende – Marina BourasJens AlbinusStine Gyldenkerne NielsenTilde Maja Fredriksen og Alvin Olid Bursøe – selv skaber forestillingen indenfor et nøje formuleret sæt regler, så ved jeg det bliver en af de forestillinger, man bare ikke kan nøjes med at se en enkelt gang. ”Revolutionér verden – vend den på vrangen”

Husets Teater – sæsonen 2017-18. Kom i gang!