THE LAUGHING GAME // Antoinette Helbing, på PASSAGE FESTIVAL

⭐⭐⭐

Antoinette Helbings smittende latter er balsam for krop og sind, og beviset på at latter og smil grundlæggende er social kommunikation mellem mennesker.

Eller er det? Danseren Antoinette Helbing har igennem flere år arbejdet med latteren som udgangspunkt, for at udforske fænomenet som kan tolkes på mange måder, men i Helbings tese blot er et udslag af menneskelige tilhørsforhold og empati, hvor kroppen bruger latteren som svar på følelsesmæssig overbelastning.

Helbing udnytter sin iboende elasticitet og kropslige kunnen til at fange sit publikum, og hvad enten hun har front mod sit ”offer”, eller hun står med ryggen til seks-syv meter væk, så kan man med al tydelighed fornemme når latteren bygges op i kroppen på den karismatiske danser.

Naturforskeren Charles Darwin troede fuldt og fast på at latter var udløst af en refleks, når den opstår i forbindelse med at man bliver kildet, men Helbings tro på at latter er social kommunikation når den er bedst, falder mere i nærværende skribents smag.

Antoinette Helbings THE LAUGHING GAME er ikke kun et eksperiment, men en fin lille 30minutters lektion i overgivelse, for selv om jeg tror der var mange blandt publikum der kæmpede imod, så var der ingen der var efterladt uden et stort smil på læben i baggården i Helsingør.

Foto: Karsten Piper

SE MERE HER