SENSUOUS CITY // Sisters Hope på Metropolis

⭐⭐⭐⭐

Close your eyes

Alle ens sanser tages i brug fra start af, når man begynder sin 24timers byvandring med Sisters Hope, Gry Worre Halbergs performancegruppe, som også stod bag Sisters Academy på Den Frie i 2017. Sisters Hope arbejder som bevægelse vedvarende med udforskning af mennesket og sanser, og opererer målrettet i krydsfeltet mellem performance, forskning, aktivisme og pædagogik – med termer som the sensuous society, the sensuous city, og the sensuous and poetic mode of being.

SENSUOUS CITY er kort sagt ikke en forestilling eller performance hvor man kan vælge blot at betragte, det er en adgangsbillet til en anden verden, en verden i hvilken man som gæst kontinuerligt bliver inddraget, spurgt til, taget hånd om, berørt og snakket med. For kun gennem de besøgende i Sisters Hopes verden, bliver søstrene klogere i deres research og deres søgen efter svar.

Tilbage til start. Vi bliver taget imod på Københavns Rådhus, hvor man, efter man har lagt sit ur, telefon og kamera fra sig, får et varmt velkomstsmil. Og så, efter en kort intens øjenkontakt, får bind for øjnene. Fra det punkt overgiver man sig til en søsters guidende hånd og bløde stemme.

Tillidsøvelse? Angstprovokerende? Usikkerhedsfaktor 10? Ikke i Sisters Hopes verden, hvor man må stole på sine sanser, og tro på det bedste i mennesket. Man bliver ført rundt indenfor, op og ned ad trapper, og ind og ud af døre. Nogen steder føles det køligt, og den dumpe lyd af sten mod sten giver ekko som i en kælder. Andre steder føles som om man er meget højt oppe, et tredje sted hører man en fortælling fra byens grundlæggelse, og et fjerde sted bliver der messet dystre toner, mens en søster beroligende lægger sin hånd på din skulder. Men fælles er, at man ikke har sin synssans som vanligt, man hører lyde, fornemmer dufte, og mærker vand eller tekstiler i sin hånd.

Efter et stykke tid kan man mærke at man igen er i den friske luft, og i grupper af seks bliver man så taget videre ud på den store sanselige byvandring.

Din guidende søster tager dig vidt omkring, og oftest er du med bind for øjnene, andre gange bliver der spillet puds med din høresans eller brug af tale, men altid er der fokus på det sanselige i byen, og der opstår mange finurlige tanker om hvor man mon er, og hvad man føler. F.eks. er jeg overbevist om at min gruppe var på besøg i et kirkerum, jeg ved vi var på loftet i et gammelt hus for at snakke med en vismand, og lur mig om jeg ikke befandt mig i en båd på et tidspunkt. København er en gammel spændende by, og på et tidspunkt (her havde jeg allerede mistet tidsfornemmelsen) endte vi i Sisters Hopes store sal på et ukendt sted. Her var der linet op med køjesenge og sovesal i den ene ende, og køkken og forsamlingsrum i den anden. Da alle gæster på forhånd havde fået anvisninger om ens beklædning, og fået udleveret en notesbog, samt at søstrene med florlette trin konstant svævede rundt og sørgede for at alle var på deres pladser, mindede det meget om en kostskole eller et kloster. Og da al kommunikation i SENSUOUS CITY foregår på engelsk, samt med Sisters Hopes helt egne ord og termer, gik mine tanker hurtigt i retning af en religiøs bevægelse. Måske ikke en specielt velfunderet tanke, men det tænkte jeg. Alle der besøger Sisters Hopes verden vil få deres egen oplevelse.

Good morning citizens, breakfast will be served in Air Fire minutes

24 timer efter var vi tilbage på Rådhuset, med notesblokken fuld af tanker og spørgsmål, hånden fuld sanselige objekter fra vores walk, og – for mit vedkommende – ben og ryg godt gennembanket. Et besøg i SENSUOUS CITY er ikke for alle, men hvis du har mod på at få 24 timers sanseoplevelser serveret i en skål med bind for øjnene, så kast dig ud i det. Sisters Hope venter på dig.

Foto: Diana Lindhart

SE MERE

En tanke om “SENSUOUS CITY // Sisters Hope på Metropolis

Der er lukket for kommentarer.