REQUIEM // Betty Nansen Teatret

⭐⭐⭐⭐⭐

Perlerække af veloplagte spillere funkler i Schokkings Requiem på Betty

 

Det er Peer Hultbergs roman Requiem fra 1985, der med sine 537 person fortællinger har ageret overflødighedshorn for Jacob Schokking, der sammen med Karen-Maria Bille har kunnet dykke ned og svømme rundt som en Von And i sin pengetank, og som et barn i en slikbutik vælge præcis de fortællinger, som de følte ville passe bedst i 2018 versionen af romanen.

”Alt i hende er ungt. Nyrerne uden grus”

Requiem er en tekstuelt overdådig forestilling, hvor otte fremragende skuespillere myldrer ind og ud af scenen, og i stadigt skiftende fortællinger spiller både med og imod hinanden, men alligevel sirligt knyttet sammen i Schokkings smukt quiltede tæppe af tankespind og følelser på afveje.

”Det klør i skridtet” – når man er på vej hjem efter at have ladet sig barbere ”helt om til røvhullet”, og man ikke aner hvad man skal sige til manden derhjemme. Replikkerne flyder lystigt og springer mellem skuespillerne, når de alle otte kommer gående mellem hinanden på drejescenen. Og scenerummet er levende, men bart, og selv om vi bliver taget med på utallige rejser og fortællinger, så er det de karakteristiske Schokking projektioner der fylder rummet, og giver publikum muligheden for at komme helt tæt på karaktererne.

” – ikke at kunne se en krog i loftet, og tænke om den er brugbar”

Den uendelige fred kl 11.00 om formiddagen. En sjus. Eller to. Her er ingen helte, her er intet fejet under gulvtæppet, her er de inderste tanker ’up for grabs’. Og om det er mindreværdskomplekser, alkoholproblemer og selvmordstanker, eller statistens drømme og tro på det store gennembrud, så bliver det i Requiem fremført med knivskarp præcision, og man kan ikke andet end sidde helt fremme i sædet og bare sluge det hele.

En overvældende præstation på Betty Nansen Teatret.

MEDVIRKENDE Lise Baastrup, Marie Bach Hansen, Elliott Crosset Hove, Solbjørg Højfeldt, Andreas Jebro, Olaf Johannessen, Steen Stig Lommer og Julie Agnete Vang

INSTRUKTION OG VISUELT DESIGN Jacob Schokking
EFTER ROMAN AF Peer Hultberg
DRAMATISERET AF Karen-Maria Bille
KOSTUMEDESIGN Stine Gudmundsen-Holmgreen
KOMPONIST Gert Sørensen
VIDEODESIGN Alexander Fog

Foto: Emilia Therese

 

SE MERE & KØB BILLET