PREFECTURE // Corpus på Det Kongelige Teater

 

⭐⭐⭐⭐⭐

DUFTEN AF GUMMI – Corpus går all in i PREFECTURE 

Koreograf Martin Forsberg lader kompagniet hos Corpus gå all in i Prøvesal A, i en intens sanseforestilling der med udfordringer og opfordringer til publikum kommer til at skille vandene.

I salen er publikum bænket rundt om scenegulvet, men med enorme stykker plastic som danserne boltrer sig i – og skaber kontakt til publikum med – skaber Forsberg en fornemmelse af plastic-øer i havet på evig vandring.

Danserne – klædt i sort – åbner op for følelserne i en fortælling om kærlighed og krig, grænser og uendelighed, og i en fantastisk symbiose udgør alle seks dansere på gulvet en transformerende enhed, der både er dyrisk og uhyre menneskelig.
Elektronisk støj og musik skaber lydbilledet, mens lys og mørke kommer i bølger som lyskegler på nattehimlen, og kraftige vindmaskiner skaber en fornemmelse af bevægelse i rummet og en udefinerbar uro som skærper alle sanser.

Og pludselig kommer den vildeste oplevelse snigende; duften af gummi! Danserne har alle skiftet til latex dragter, og mødet mellem de nøgne kroppes sved og den medgørlige gummi, fylder rummet med en duftoplevelse som vækker både krop og sind.

Den ekspressive dans, krigen, kampen og sanseligheden, fortsætter med uformindsket styrke på alle planer, og først da lyset slukkes for sidste gang, og kun de tunge åndedræt er tilbage – kan publikum ånde lettet op, og lade det fremragende kompagni få deres velfortjente hyldest.
foto: Malin Arnesson

Corpus+Forsberg=Prefecture

Koreograf: Martin Forsberg
Dansere: Zoé BernabéuMarco Herløv HøstNastia IvanovaHazuki KojimaPierre Piton
Scenograf: Jenny Nordberg
Lyddesigner: Mitja Nylund
Lysdesigner: Anders Poll
Prøveleder & koreografassistent: Mattias Suneson
Parfumedesigner: Christopher Brosius / CB I Hate Perfume
Kunstnerisk leder, Corpus: Tim Matiakis
Kreativ producent, Corpus: Eva Steen Nordhagen
Procesudvikler, Corpus: Marie Haugsted Mors
Teknisk leder, Corpus: Kasper Aagaard Riisberg
Assistent, Corpus: Dominyka Skarbaliute
Kostumier: Rikke Korfix
Tonemester: Rasmus KreinerSylvester Holm
Produktionsleder: Per Uffelmann
Fotograf: Jubal Battisti, Malin Arnesson
Grafisk designer, Corpus: Benjamin Graahede / No 22