PLANET RUMP – THE FARCE AWAKENS // Crazy Christmas Cabaret 2017 – London Toast Theatre i Glassalen, Tivoli

⭐⭐⭐⭐

Hjemlig hygge i galaksen, uterlige toner i trekanten, og klassisk engelsk humor i Vivienne McKees gakkede cabaret univers – alt er som det skal være.

For 35. år i træk præsenterer London Toast Theatre deres Crazy Christmas Cabaret, og stampublikummet var selvfølgelig klar ved lugerne ved premieren.
Og der er virkelig tale om et stampublikum. Et publikum der stornyder genkendeligheden, den klassiske engelske humor og Vivienne McKees sprudlende humør, der også i år hurtigt breder sig i Glassalen, da Planet Rump – The Farce Awakens tager fart.

McKees juleklassiker er skabt på skuldrene af den engelske Panto teater tradition, hvor alt og alle er absurd skørt iscenesat, og selv om det er både aktuelt og med politiske undertoner, er alle på scenen udstyret med navne der kun giver mening fordi de rimer på karakterens virkelige navn, og med vildt overdrevne kostumer. Det er kugleskørt – og afvæbnende skønt.

Når verdens politiske ledere blander sig med de folkekære Star Wars karakterer, så er det jo klart det går galt.
For hvilken præsident kan modstå den uimodståelige Princess Layer Cake, og hvilken druide skal mon oversætte når Chancellor Mærkelig kommer på besøg i rumskibet.

Publikummet til Crazy Christmas Cabaret er helt med på at give sit besyv med, og på opfordring fra scenen er tilråbene ofte højere end i Parken. Støtteråbet i år var ”May the Farce be with you”, men specielt BOOO råbene var gennemtrængende, hver gang Lonald Lump fra Den Orange Planet blev nævnt.

Sang og dans var selvfølgelig spredt med løs hånd ud over kabaret’en, og både lyssværd og bip bip lyde gav forestillingen det rigtige Sci Fi touch. Selve fortællingen er ikke skabt til at hitte rede i, men de mange absurde, nærmest Commedia dell Arte lignende karakterer er det hele værd.

Specielt var jeg vild med to karakterer i McKees universe of lunacy: Andrew Jeffers‘ “Princess Layer Cake” skruet ned i en XXL version af den originale Star Wars guldbikini – og David Batesons ”Hands Up!” med en David Hasselhoff mimik der ikke lod Harrison Ford noget efter.

Crazy Christmas Cabaret er en quick ’n’ dirty produktion uden statsstøtte, og med under fire ugers prøver, så det er faktisk ret utroligt at Vivienne McKee har tryllet cabaret’en frem i 35år.

Men som “Master Yoghurt” siger: “May the farce be with you!”

Photo: Thomas Petri

SE MERE & KØB BILLETTER