MANUAL FOCUS & 50/50 // Dansehallerne x Betty, Edison scenen

⭐⭐⭐⭐

Klassikere!

Nogen gange er der klassikere der samler støv, og nogen gange er der klassikere der bliver fornyet eller genopfundet. Men Dansehallerne x Betty har med visningerne af koreografen Mette Ingvartsens MANUAL FOCUS og 50/50 taget dansen alvorligt, og præsenterer nu to små værker der efter 17 år stadig holder vand. Præcis som de blev skabt.

Det er mindst 10-15 år siden jeg så Ingvartsens performances sidst, men jeg troede jeg kunne huske dem, og forventede ikke noget nyt. Alligevel blev jeg både overrasket, skræmt og forbløffet da jeg så dem igen.

Mette Ingvartsen har et vildt og ekspressivt drive, der som kraftigt ståltråd brænder sig dybt ind i hendes koreografiske produktioner, og klassikerne MANUAL FOCUS og 50/50 er kulturbærende koreografi på højeste plan.

MANUAL FOCUS, hvor Ingvartsen ekviperer nøgne kvindekroppe med gammelmandsmasker, vender dem om, og på den måde fjerner alt hvad publikum ellers troede de vidste om kroppen, er stadig efter små 20 år både frisk, skræmmende og forbløffende. Organismerne som Ingvartsens koreografi skaber på scenen, er både uhyggeligt vanskabte og let genkendelige i deres følelser og bevægelser – præcis så meget at man automatisk føler ømhed og omsorg overfor skabningerne. Outstanding performance.

På samme måde er 50/50 dybt original i sin tilgang til kroppen som et redskab, og med Mette Ingvartsen selv på scenen, bliver den nøgne krop vi ser omdannet til rytmer, følelser og lyde. Ideen er simpel, men original, og ikke mindst en af grundstenene for moderne koreografi.

Tak til Danjel Andersson og Elisa Kragerup for at minde os om det.

Foto: Eike Walkenhorst

SE MERE & KØB BILLETTER