FEJRING AF ET GODT MENNESKE // Mungo Park, på Aveny-T

⭐⭐⭐

”Hvilken slags mor forlader sit barn?”

Det er forfatteren Mathilde Walter Clark der er dramatikeren bag monologen FEJRING AF ET GODT MENNESKE, og her er der bestemt ikke nogen angst for det blanke papir. Teksten, som er skrevet til Marianne Mortensen der fejrer 35års jubilæum som skuespiller, er både omfangsrig, detaljeret og meningsfuld, så monologen må betegnes som lidt af en gave til enhver skuespiller.

I iscenesætter Kamilla Bach Mortensens FEJRING AF ET GODT MENNESKE gemmer festens midtpunkt sig i et walk-in closet, hvor den succesfulde stamcelleforsker øver sig på sin store tale, mens tvivlen melder sig. Er hun et godt menneske? Mathilde Walter Clarks tekst tager os grundigt igennem et liv på godt og ondt, hvor spørgsmålet om fravalg af familien kontra karriere spøger. Kan en kvinde gøre noget, som mange mænd gør hele tiden?

Men når en monolog varer en time og fyrre minutter, så må den første time ikke være så forceret, forfjamsket og pjattet, som Marianne Mortensen desværre var et langt stykke hen ad vejen på Aveny-T, hvor Mungo Park spiller FEJRING AF ET GODT MENNESKE på CPH Stage for tiden. Marianne Mortensen er jo en aldeles strålende skuespiller, der i mange år har haft bærende roller rundt omkring i Danmark, og det glædede mig meget, da Mungo Park valgte at indlemme den erfarne skuespiller i sit ensemble. Men på Frederiksberg Allé, i en stor sal, var det som om noget gik helt galt i starten.

”vi ligger her begge to, Steffen og jeg, og vi er ikke døde”

Marianne Mortensen hævede niveauet betragteligt i de sidste tre kvarter, der er ingen tvivl om at også teksten fandt sin bedste periode mod slutningen, men som sagt, så levede den første time på Frederiksberg desværre ikke slet ikke op til Marianne Mortensens normalt meget høje standard.

Foto: Mikkel Russel

SE MERE