EN FANDENS MAND // Anders Haahr Rasmussen & Teatergrad, på Teater Grob

⭐⭐⭐

Hasta Siempre, Comandante.

Er vores tid et farvel til manden som vi har kendt ham, den stærke, den selvsikre, den vidende og den magtudøvende mand? Eller er tiden inde til refleksion for alle køn?

Anders Haahr Rasmussen har taget sin bog EN FANDENS MAND skridtet videre, og sammen med Teatergrad og instruktør Pelle Nordhøj Kann har han skabt et morsomt lille one-man show, fuld af overvejelser, anekdoter og refleksioner, men bestemt ikke uden alvor.

For hvad stiller en heteroseksuel feministisk hvid mand op med sine egne behov, når empatien og forståelsen for ligestillingskampen bryder ud i fuldt flor, og den flotte pige fra baren på den første date beder ham om at agere bryllupskjole-model?

Don’t say don’t” sang Elvis i 50’erne, men hvordan tager den tekst sig ud når Anders Haahr Rasmussen synger den i vores #metoo tid? Siddende blandt sine minder og erfaringer i skikkelse af 10 slaskedukker, samt med velmenende hjælp over telefonen fra en forsker, en psykolog og sin redaktør fra Gyldendal, prøver Anders Haahr Rasmussen at komme til bunds i den suppedas han føler han uretmæssigt er havnet i, udelukkende p.g.a. sit køn. Teori og praksis blandes i hans tilbageblik, og den forkerte hypotese om at hver enkelt mand føler sig magtfuld, fordi mænd sidder på magten i samfundet, bliver grundigt tygget igennem og spyttet ud med humor.

Der er ingen sandhed, du må bare flyde med sæben

EN FANDENS MAND på Teater Grob er et fint lille one-man show, skrevet og udført af mænd, men både morsomt og solidarisk nok til at være underholdende for alle.

Foto: Teatergrad

SE MERE