ELSK MIG I NAT // One And Only Musicals, i Scandic Falkoner

⭐⭐⭐

Fordi far her – Ka’ ikke klar’ mer’

Det var MC Einar der stod bag det fede hit Ahr dér! i 80’erne, og i 2022 er det tre i princippet velsyngende fyre med Jimmy Jørgensen i spidsen, der lidt umotiveret, men som rimeligt morsomt afbræk fra en rodet omgang candyfloss, næsten ser ud som om de nyder pausen fra sødsuppen i ELSK MIG I NAT.

Og det er undertegnede der er Far her – der ikke kan klar’ mer’.

For hvor er det synd når så meget talent, og ikke mindst ressourcer, bliver brugt så sjusket.

Det er kun få dage siden jeg deltog i et prisarrangement, hvor en semikendt radiovært under et interview, lettere hovent og rimeligt arrogant, latterliggjorte musicalgenren i Danmark. Og det i en grad, så jeg fik lyst til rejse mig op midt i salen, og forsvare de mange talentfulde og hårdtarbejdende mennesker der producerer musicals i Danmark. For der bliver virkelig produceret fede musicals i Danmark, med gode manuskripter, og flotte musikalske arrangementer der ligger til grund for sangernes tilsvarende flotte performances. Men så kommer der en musical som ELSK MIG I NAT, der desværre er alt det som fordomsfulde folk elsker at fremhæve, når en musical ikke fungerer – og så får den arrogante radiovært desværre mulighed for at hovere og sige: hvad sagde jeg? Og det ærgrer mig.

ELSK MIG I NAT er blevet dansk musicals svar på tidligere kulturminister Joy Mogensens yndlingsplade ABSOLUTE MUSIC 2, ét langt medley af hitnumre fra en given periode. Forskellen er kun, at på Mogensens yndlingsplade bliver rækken af hits fra 90’erne leveret loyalt som de er produceret – mens de mange hits i One And Onlys 80’er musical ELSK MIG I NAT, bliver tvunget ned i et dårligt skrevet manuskript.

Men der er dog lyspunkter, for der er heldigvis talenter der ikke kan holdes nede. Et af dem er Julie Agnete Vang, der springer ud som full blown komiker i rollen som den uheldige Pia – en af de bedre karakterer i forestillingen – og med sin fine timing viser sit komiske talent frem på fornemste vis.

Og så er der musicalens absolutte højdepunkt, Lea Thiim Harder, der med forestillingens stærkeste stemme læner sig op ad sangerinder som Billie Holiday – intenst, dybt og smukt. Hvornår er der dog en producent der får skrevet en forestilling til hende, så hun for alvor, med et gennemarbejdet manuskript, får vist sit store talent frem i forreste række?

Så der er bestemt adskillige både dygtige og erfarne sangere og performere med i ELSK MIG I NAT, i coverhistorien om den tilbagevendte Sui – spillet af Szhirley – der med dårlig samvittighed vender tilbage til det band af venner som hun forlod for at gå solo. Men det er blevet en knudret fortælling om bandet der mødes på et Safarihotel, hvor mødet mellem Suis datter og hendes hidtil ukendte far er omdrejningspunktet, og hvor Suis samvittighedsnag og ønske om at gøre bod før hun dør, er det underliggende tema. Alt sammen viklet rundt om de mange sange fra 80’erne, der popper op i en lind strøm. Men ikke engang Jimmy Jørgensen, min gamle Hotel Hunger helt, når op på sit eget niveau i det kludetæppe som Jesper Winge Leisner har strikket sammen i ELSK MIG I NAT, og det er synd.

One And Onlys musical ELSK MIG I NAT spiller på Scandic Falkoner i København, fra d. 16/3 til og med 10. april 2022.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE HER