BREAST IN PEACE // Mighty Performing Arts Collective (SE), på PASSAGE FESTIVAL

⭐⭐⭐

Flyvende BH’er og Instagram-nipples i svensk manege.

Hvor skal en brystvorte sidde før den bliver uartig? – forbudt? – uacceptabel? Den svenske artistgruppe Mighty Performing Arts Collective (M.P.A.C.) kæmper feminismens sag, og har med stor iver kastet sig over brysternes frihedskamp – en kamp der i Danmark har mange år på bagen.

BREAST IN PEACE er en cirkuscollage af små numre, hvor M.P.A.C. performerne bl.a. leger med store runde bold-bryster for at sætte fokus på forskelligheden, de sætter deres kunstige nipples over hele kroppen, og synliggør det absurde i at overvældende mange medier stadig forbyder brystvorter på billeder – når brystvorterne sidder på brystet af en kvinde.

M.P.A.C. har også medbragt klassikeren med en kvinde der ammer, mens hun skal have en Hula Hop ring kørende – for ja, der er meget der skal passes som enlig mor – og i manegen er også en ypperstepræst med syngende bryster, og en gammel dame der savner sine bryster som de var, da hun var ung. Alt sammen performet af de fire akrobatiske brystartister, der ud over al det cirkusgøgl og pjat der er mest af, viser sig at være virkeligt ferme akrobater.

Måske virker det svenske kollektiv en smule bedagede på et dansk publikum, der har været vant til Slip Brysterne Fri kampagner siden 60’erne, men Mighty Performing Arts Collective har bestemt kampånden intakt, og de akrobatiske evner til at kæmpe videre.

Og det er det vigtigste.

Foto: Karsten Piper

SE MERE HER