BOUFFON – ET YTRINGSFRIHEDSEKSPERIMENT // Bådteatret

VOUS ÊTES DES BOUFFONS !

Ja, de er sgu nogle klovne – men det er tit derfra vi skal høre sandhederne.

Iscenesætter Thomas Nygaard og Ann-Charlott Louise Amann (Teaterselskabet DÉDIÉ) har en lun sommeraften sat os i stævne på Bådteatret, til en foreløbig afslutning på et arbejds forløb, hvor de sammen med et dedikeret hold af performere (Ramona MachoNana-Francisca SchottländerCarl Michael Richardt og Jakob Hasselstrøm) har arbejdet med problematikken mht alle de ting vi ikke ”kan” sige fra en scene. Politisk ukorrekthed er i mange sammenhænge tabu, og kun de færreste stiller deres røv i klaskehøjde når det virkelig gælder.

Men en sand bouffon – den tragiske klovn, narren, den vanskabte, spottende, last- og lyst-fyldte skabning, kan sige hvad der passer ham.

Og netop det er hvad vi oplever i bådens mørke; groteske tableauer, hvor vi ikke ved om vi skal grine eller græde med de fire vanartede bouffons, mens deres Master, domptøren, sprechstallmeisteren – eller den beskyttende alfader om man vil, leder slagets gang.
En rørende forestilling udspiller sig, når de fire bouffons på forskellig vis udtrykker de ord og betændte emner, som de kærligt bliver givet via aftenens master.

Godt at blive rusket lidt, og hevet ud af vores ofte alt for rolige Tornerosesøvn.

Bouffon – et ytringsfrihedseksperiment
Iscenesætter: Thomas Nygaard
Kunstnerisk leder: Ann-Charlott Louise Amann
Medvirkende: Ramona Macho, Nana-Francisca Shottländer, Carl Michael Richardt og Jakob Hasselstrøm
Kostumer og makeup: Tommy Hairwerk Holbech og Kevin Knaap
Fotokunst: Tommy Hairwerk Holbech
Lysdesign: Fabian Carvallo
Instruktørassistenter: Anna Gohr og Vilhelm Rostgaard Grell

FOTO: Casper Koeller, Sceneblog.dk