BOOMERANG // Acting for Climate, på træskibet Hawila

⭐⭐⭐

Please keep a natural Scandinavian distance to your fellow passengers

Scenekunstkompagniet Acting for Climate har gentænkt de store rejseoplevelser, bare uden den store klimabelastning som verdens turistindustri desværre ellers udgør. På den tomastede brig Hawila har Villads Bugge Bang & Acting for Climate skabt en alternativ form for rejse – med lavprisrejseselskabet BOOMERANG – der på en time bringer dig tættere på verden, helt uden at belaste klimaet.

Som gæst bliver man sendt til en af tre forskellige destinationer, og Sceneblogs udsendte fik efter grundig research i Check in skranken tildelt en rejse til Grønland. Det smukke land der er så tæt på, og dog alligevel så eksotisk for mange. Efter Check in er overstået og mundbind sikkert påført, bliver man sikkert guidet til bugen af briggen, hvor rejsen skabes omkring dig. I stemningsfuldt halvmørke fortæller performeren William Yazaki sagn og historier om Nordlys, konebåde og vild natur, samt ikke mindst det grønlandske sagn om hvordan bygdernes beboere i gamle dage fandt sammen i mørke, for at bekæmpe indavl.

Her i mørket er det ikke helt sikkert, hvem der har lagt sig ved din side

Andre gæster bliver sendt til Bali med blomsterkranse om halsen, og andre igen til den imponerende natur i det såkaldte Treriksröset ved grænsen mellem Finland, Norge og Sverige – alt sammen mens det fem mand store internationale hold artister giver den gas udi akrobatik, musik, stepdans og fortællinger.

Eftersom man kun når en enkelt rejsedestination på den time Acting for Climates performance varer, kan jeg af indlysende grunde ikke fortælle hvordan oplevelsen var i hverken Norge eller på Bali, men på de andre deltageres tilfredse ansigter kunne det tydeligt læses, at de bestemt ikke havde fortrudt rejsen.

Er du til en performance med mening, og et show med et hjerte der banker for klodens klima, så besøg briggen Hawila før den er sejlet væk i horisonten.

Foto: Neus Herrera, Acting for Climate

SE MERE & KØB BILLETTER