Anmeldelse: IKKE NOGET PIS // Mellemgulvet i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐

Vi står sådan her. Vi græder sådan her. Vi tænker sådan her. Vi er her sammen!

Åbningsreplikkerne i Kamilla Wargo Breklings portræt af den midaldrende mand – forestillingen IKKE NOGET PIS – er meget betegnende for hele showet med de charmerende skuespillere Lars Mikkelsen, Janus Nabil Bakrawi, Rasmus Botoft, Peter Oliver Hansen og Henrik Prip. For det er lige præcis de fællesnævnere der binder mænd omkring de 50-60 år sammen, som Kamilla Wargo Brekling og Karina Dichov Lund lader de fem mænd udfolde på scenen.

Små scener rulles ud som perler på en snor, og hvad enten det er sex, ståsted i livet, eller forholdet til andre mænd, så folder fembanden sig ud på bedste vis – en efter en. Og sammen.

Et nyt kønsneutralt verdenssprog er på vej, den gamle fem sekunders regel når noget er tabt på gulvet, afløses af en ny tre sekunders regel, når man(d) spotter en kavalergang, og hvis man ikke bærer børnearbejdernes ulykke på sine skuldre når man køber tøj, så er man dømt ude.

Tankerne står i kø, men man kan stadig drømme som midaldrende mand, og selv om nogen kvinder ofte bare ryster på hovedet af mænds selvopfattelse og trang til at væren helten i eventyret, så viser forestillingens fem mænd også de inderste tanker og drømme. For hvem kan påstå at man ikke stadig håber på at være den der redder verden – i IKKE NOGET PIS vist i den skønneste James Bond scene, med Henrik Prip som vores alle sammens shaken-not-stirred hero with a license to kill.

Det er lige nu jeg peaker!

I princippet er forestillingen en efterfølger til Kamilla Wargo Breklings forestilling PIS for 16 år siden, hvor portrættet også var af mænd – blot mænd der var 16 år yngre. For det er nøjagtigt de samme skuespillere der spiller med i begge forestillinger, og det er et smukt greb at lade de samme mænd fortælle om livet som midaldrende, og om livet har udviklet sig som man kunne forvente. Men man kan bestemt også se IKKE NOGET PIS uden at have set forgængeren PIS, for forestillingen der spiller på Skuespilhusets scene Mellemgulvet lige nu, er både underholdende, og til tider rørende. Knap så spiddende som jeg havde forventet fra en skarp tunge som Kamilla Wargo Breklings, men helt igennem sympatisk og præcis i sit portræt af den midaldrende mand – uden at være udleverende.

Forestillingen IKKE NOGET PIS spiller på Mellemgulvet i Skuespilhuset fra d. 22. april til d. 4. juni 2023.

Foto: Emilia Therese

SE MERE HER

En tanke om “Anmeldelse: IKKE NOGET PIS // Mellemgulvet i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

Der er lukket for kommentarer.