Anmeldelse: GREASE // One & Only Musicals, i Falkoner Salen

⭐⭐⭐⭐⭐

Giv os mer’, giv os mer’.

Den ikoniske sang Summer Nights åbner showet GREASE for fuld knald, og salen rokker med i stolene fra start af. Og selv om Tell me more, tell me more er blevet oversat til Giv os mer’, giv os mer’., føler jeg mig hensat til gamle dage, med Olivia Newton-John og John Travolta for fuld skrue. Men nu er GREASE i Danmark med en stor ny produktion, og selvfølgelig synges der derfor på dansk.

Jesper Winge Leisner og One & Only Musicals har med Frede Guldbrandsen som instruktør, og Silas Holst som koreograf, lagt stilen i tråd med filmen fra 1978. Og da scenografen Steffen Aarfing – med sin tegneserieindbydende highschool scenografi – rykker os tilbage til en tid, hvor uskyld og dydighed stadig spillede en stor rolle, så er musicalen GREASE i 2023 blevet et stort overflødighedshorn af candyfloss, store sanghits, og dans på den fede måde.

Historien i GREASE, hvor den uskyldsrene og pæne pige Sandy, og skolens bad boy Danny Zuko forelsker sig i ferien, men må tackle forskellighederne når de kommer tilbage på skolen, er legendarisk, men i sig selv ingen større dramatisk åbenbarelse. Det er til gengæld Jim Jacobs og Warren Caseys musik og sange, der allerede er gået over i historien. Og med flot besat rolleliste, samt Silas Holsts energiske koreografi, er lækkerhedsfaktoren i hus.

Neel Rønholdt er som Sandy sød og fersk som en nyplukket Olivia Newton-John – Silas Holsts Danny Zuko er drenget barsk med oliedryppende hår og nitter på læderjakken. Og sammen er de netop så overdrevent ungdommelige, at de er perfekte i Jim Jacobs og Warren Caseys highschool flødeskumsdrama. Præcis som vi forventer det. Og selv min 18årige ledsager åd det råt – GREASE er fra en anden tid, men eventyret lever i alle generationer.

Selvfølgelig holder alle med de gode i et eventyr, men som så mange gange før, er der også i GREASE en bad girl der fortjener opmærksomhed. For Rizzo, lederen af den rå pigegruppe på skolen Pink Ladies, bliver sunget af Lea Thiim Harder, der igen lige er vokset med opgaven, og som brutal powerwoman folder sin rå stemme ud på den mest fantastiske vis.

Husk også at lægge mærke til Nanna Rossen som Jan, det fjantede medlem af Pink Ladies der elsker slik og søde sager, og selv om hun er pjattet, nok er den klogeste i Rizzos slæng. I GREASE er Nanna Rossen en perle i pink.

Og så er Sara Gadborg, der som Teen Angel synger Beauty School Dropout i 2. akt så overbevisende, at bifaldet nærmest satte forestillingen i stå ved premieren. Gadborg trækker sin sprøde stemme op fra bunden af, og leverer i GREASE en jaw-dropping performance med sin mørke stemme.

Som det nok kan fornemmes, er GREASE fyldt med sang, dans og candyfloss fra øverste hylde, så hvad enten man er fra dengang man selv havde håret fyldt af grease, eller man bare har hørt de ikoniske sange i sine earpods, og vil se hvordan Silas Holst og Neel Rønholdt giver den gas på den store scene, så er musicalen GREASE the place to be.

GREASE spiller på store scener i både København, Holstebro og Vejle i perioden 9. marts til 7. maj 2023.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE HER