35 X ME AND SOME ACTRESSES // Blaue Frau (FIN) & Poste Restante (SE), på Teaterøen

⭐⭐⭐

Tværfeministisk performance workshop, i interaktivt limbo mellem fiktion og virkelighed.

Den finske normkritiske duo Blaue Frau, har sammen med det svenske performancekollektiv Poste Restante, skabt en interaktiv teaterhybrid i limboet mellem aktivisme og kunst.

Allerede fra øjeblikket hvor vi er ankommet, mærker vi performernes interesse i, hvem vi er, og hvorfor vi er som vi er. Med et spørgeskema bliver vi hjulpet på vej i udvælgelsen af aftenens workshops, og med et lille stempel bliver vi inddelt i grupper, der guides rundt til de – specielt til os – udvalgte workshops.

35 X ME AND SOME ACTRESSES er ikke bare for skæg. Normkritik og feminisme ligger til grund for den nordiske gruppering, der i to timer bruger alle midler til at overbevise os om nødvendigheden af et magtskifte på nettet, så et solidarisk og feministisk univers kan afløse den herskende sexistiske kultur.

Den nordiske performance er gennemsyret af kampgejst, og den determinerede vilje til at revolutionere internettet træder allerklarest frem, da vi mod enden bliver bedt om vores koder og passwords til de sociale medier, så alle kan skrive på hinandens vægge, og dermed bedre kan skabe billedet af en omfattende revolutionær bevægelse.

Er det fiktion eller virkelighed? Døm selv.

Foto: Liina Aalto-Setälä 

SE MERE