WHO KILLED DON CALZONE // Crazy Christmas Cabaret 2022, London Toast Theatre, Glassalen i Tivoli

⭐⭐⭐

We’ll make you a pizza you can’t refuse

Don Calzone karaktererne fra 2021 showet TELL ME ABOUT IT er både hot and sizzling, men når man i Glassalen i 2022 skal bruge så meget tid på at lave recap af handlingen fra sidste års show, så er der stor risiko for at pizzaen bliver kold før den serveres.

Vivienne McKees Crazy Christmas Cabaret 2022, WHO KILLED DON CALZONE, er en fortsættelse af sidste års 80’er pastiche, og er ligesom 1’eren, fuld af fede gamle tunes fra dengang man var ung. Faktisk så nostalgisk fede, at jeg var helt bange for at den unge generation slet ikke kendte dem, indtil min unge ledsager (i 20’erne) sagde, at dem kendte hun da alle sammen fra Tik Tok.

Og referencerne fra de store film, samt Mckees danglish, de platte lårklaskende jokes under bæltestedet, og ikke mindst involveringen af publikum med store skilte, tilråb og gentagelser fra de første 38 års CCC-shows – det er alt sammen med i WHO KILLED DON CALZONE, til stampublikummets store fryd. Og genbrug er jo godt, men der skal også noget nyt til, hvis en ny generation af publikummer skal lokkes til og fastholdes.

Hello, Daisy

Igen i år var hele det trofaste London Toast ensemble med – og David Bateson, Andrew Jeffers, Katrine Falkenberg og Kevin Kiernan-Molloy, udgjorde sammen med Vivienne McKee den solide stamme af performere, der med et fingerknips skifter og bliver til de mange højt elskede karakterer fra McKees univers. Plus en rigtigt fin ny CCC-virgin blandt skuespillerne – for i år er Mikkel Hoé Knudsen med på holdet. En velsyngende ungersvend, der med sin umiddelbarhed og musikforståelse næsten lidt forfriskende stak ud blandt de velkendte skuespillere i castet.

Genbrug, og lidt for lidt af det hele i første akt – men godt med sang, action og McKee classics i anden akt. Vivienne McKees Crazy Christmas Cabaret 2022, WHO KILLED DON CALZONE, skal nok trække stampublikummet gennem Tivolis tælleapparater, men showet skal generelt snart have tilført mere nyt blod. Vi vil jo helst se dem igen. Og igen. Og igen…..

Foto: Thomas Petri

SE MERE HER FRA TIVOLI

SE MERE HER FRA LONDON TOAST THEATRE