WE ARE NOT UNIQUE // FROSTKomp.ART på dansefestivalen La Petit Entré på Momentum

Den dansk-tyske duo FROSTKomp.ART (Ida Frost og Annika Kompart) præsenterer WE ARE NOT UNIQUE som et oplevelsesdesign, med udgangspunkt i frihedsbegrebet anno 2018, og de præsenterede deres design på dansefestivalen La Petit Entré på Momentum og Den Fynske Opera i sidste uge.

Designet var en tre-delt oplevelse, hvor vi først kunne gå på opdagelse i en rumlig iscenesættelse af duoens research-materiale, så vi kunne blive lidt klogere på duoens tanker og overvejelser i arbejdet med tematikker som frihed og valg, samt originalitet vs normalitet og kopier. Anden del af WE ARE NOT UNIQUE var selve den performance som de to dansere og koreografer havde skabt sammen med den audiovisuelle kunstner My Lambertsen, og tredje del var en mulighed for at gæsterne kunne danse – i mørke.

Det var rigtig fint at få et indblik i FROSTKomp.ARTs arbejde før deres performance, (det er noget mange kunstnere kunne lære noget af), men hvor mange der dansede i mørket bagefter, skal jeg ikke kunne sige, det var muligvis bare det at man kunne danse – hvis man ville – uden at blive bedømt af andres øjne, der var det afgørende. Men duoens danse performance var til gengæld til at få øje på. Med My Lambertsens projektioner som baggrund, dansede Ida Frost og Annika Kompart alle deres tanker ud – tankerne om frihed, originalitet og retten til at kopiere hvis man vil. De to dansere fungerer flot som en enhed, og der var en overbevisende originalitet i deres koreografi, og forfriskende mangel på selvhøjtidelighed.

Dansefestivalen La Petit Entré på Momentum og Den Fynske Opera bød også på workshops, arbejdsvisninger fra artists in residency, dansefilm og meget mere, så hvis man havde fire dage i Odense, kunne man virkelig gå i dybden med dansen som redskab og kunstart. Godt gået af Momentum & co.

Fotos: Casper Koeller / Sceneblog

SE MERE

Gå ikke glip af de nyeste anmeldelser og anbefalinger – tilmeld dig Sceneblogs nyhedsbrev!

En tanke om “WE ARE NOT UNIQUE // FROSTKomp.ART på dansefestivalen La Petit Entré på Momentum

Der er lukket for kommentarer.