VR – en undersøgelse af tid, rum og æstetik // Filmskolen på Holmen

Det blev en forrygende dag på skolebænken, da Filmskolens Efteruddannelse afholdt seminaret VR – en undersøgelse af tid, rum og æstetik på Holmen.

MAKROPOL med makkerparret Mads Damsbo og Johan Knattrup Jensen styrede dagens forløb under titlen ’VR som rituel motor i publikumsrejsen’, med udgangspunkt i deres VR totalinstallation ANTHROPIA på CC, som samtidig er en del af MAKROPOLS tværæstetiske projekt TRAVERSE. Og netop det tværæstetiske, blandingen af kunstarter, var dagens clou.

Super spændende at høre bl.a. scenograf Julian Toldam Juhlin tale om mødet med VR-verdenen, og både blandt de inviterede kunstnere, og deltagerne, var der repræsentanter for adskillige kunstarter. VR er bestemt ikke forbeholdt filmens verden.

Makropols DOOM ROOM i sommers var allerede et fint eksempel på, hvordan man eksperimenterer med at blande den virtuelle verden med IRL-skuespillere. Og på REPUBLIQUE er det ikke længe siden jeg oplevede, hvordan VR teknikken anbragte mig i FESTENs scenografi som faderen/krænkeren Helge, mens Mikkel Arendt som den krænkede søn gik rundt blandt os i fysisk form – 19 år efter den famøse festtale.
Keep’em comin’ 😊

Og så var der selvfølgelig også blevet plads til stjerne indlæg fra både teoriens verden – Carsten Thau – og praktikkens – Kirsten Dehlholm -, og begge var nærmest uudtømmelige i deres indsigt på området, så det eneste der manglede var faktisk bare tid.

Man skal aldrig holde op med at lære.

#vierdeuperfekte