VISIONSSALON: DE ÆSTETISKE FAGS VÆRDI // Den Fri Udstillingsbygning

Bikubenfondens række af saloner tog i dag afsæt i Sisters Hopes totalinstallation Sisters Academy – The Boarding School på Den Frie Udstilling, da visionssalonerne er Bikubenfondens debatformat på billedkunstområdet.
Men da netop SISTERS HOPE arbejder i et performance-krydsfelt som i høj grad leger med scenekunstformatet, så kunne jeg ikke lade det forbigå i tavshed.

Gry Worre Hallberg præsenterede først sit Sisters Academy, og derefter var der paneldebat om de æstetiske fags betydning i uddannelsessystemet, og hvad disse fag betyder for menneskets og samfundets generelle udvikling.
Panelet bestod af Susan Sheddan (strateg og forsker på Tate Britain og Tate Modern) Lisa Gjedde (Professor ved Institut for Læring og Filosofi), Henrik Christoffersen (CEPOS) og Henrik Dahl (debattør og undervisningordfører for Liberal Alliance). Moderator var Christoffer Emil Bruun, vært på Tidsånd på P1.

Der var hverken grund til forhøjet blodtryk eller 112-opkald under den meget civiliserede debat, men alt i alt dog en interessant og saglig drøftelse bl.a. af temaer som ”Radical framework”, ”The sensuous society”, om man som Karlheinz Stockhausen kan bruge udtryk som ‘æstetisk smukt’ om 9/11 angrebet, og om hvorvidt æstetikken skal spille en større rolle i uddannelsessystemet.

Tak til Bikubenfonden.