#THELMATOO // Bombina Bombast & Sydhavn Teater

⭐⭐⭐⭐

Performance uden grænser i Sydhavnen.

Som publikum til #THELMATOO bliver man bedt om at møde op et hemmeligt sted i Sydhavnen, og allerede her overgiver vi os til Sydhavn Teaters verden af udfordringer med mening. For det er jo aldrig konventionelt teater der bliver budt på hos Mille Maria Dalsgaard & co, og når det svenske scenekunstkompagni BOMBINA BOMBAST også er inde over, med deres vilde Virtual Reality verden og konstruerede virkeligheder, så er vi for alvor ude hvor vi ikke kan bunde. Og det er sundt.

Aftenen starter med en videowalk, hvor de interaktive grundpræmisser bliver fastlagt; vi er gæster til en polterabend, hvor vi som brudgommens venner skal hjælpe med at skabe den fedeste sidste-aften-i-friheden for vores ven. I en flydende overgang mellem videowalks, champagne, IRL performers og limousineluksus, befinder vi os nu i The Pig House, et gustent lyserødt inferno af en afdanket natklub. Det er stedet, hvor alt hvad en polterabend kan ønske sig, kan købes. Eller kan det? For det er nu, at festen begynder at gøre ondt.

Vi bliver modtaget af de to kvinder som driver klubben (Mille Maria Dalsgaard og Maria Carmen Lindegaard), og som professionelle værtinder sætter de os ind i vores roller, på en aften hvor den eneste regel er, at hvad der sker i The Pig House, bliver i The Pig House!

Aftenens polterabend er finansieret af brudgommens best man, en alfahan uden grænser, og det varer ikke længe før festen er i gang. Både Jerk Ohlsson som alfahan og forlover, og Olof Yassin som den kommende brudgom, var med i Bombina Bombasts Local Hero Part 2 (som tidligere har spillet på Sydhavn Teater med stor succes), og de er begge helt perfekte i de meget stereotype manderoller. For hvornår er nok, nok?

Er de arbejdende kvinder med på at feste igennem – med alt hvad Alfahannen forventer? Og hvor meget er gæsterne med på? Hvornår siger man fra – og hvornår står man som flokdyr, der med råbekor opildner brudgommen til at gå over sine egne grænser?

Historien i Emma Bexells #THELMATOO, hvor kvinderne bliver tvunget til at reagere voldsomt på den patriarkalske verdens indforståede misbrug og undertrykkelse, tager os med på både gåtur, natklub, og champagne i limousinen, men med instruktør Stefan Stanisic som dukkefører, bliver vi budt op til en dans vi måske nok ikke skulle have sagt ja til.

Det er de store små spørgsmål der presser sig på i #THELMATOO, der med filmen Thelma & Louise som oplæg, er lige så vigtig og presserende, som opgøret med overgreb der bliver begået i ”den pæne verden”.

Let’s keep going. Grand Canyon er smuk i solnedgangen, men aldrig mere den samme.

Foto: Lars Grunwald

SE MERE

En tanke om “#THELMATOO // Bombina Bombast & Sydhavn Teater

Der er lukket for kommentarer.