THE PRINCE OF EGYPT // Fredericia Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

En stjerne er født. Diluckshan Jeyaratnam synger så selv havets bølger står stille i THE PRINCE OF EGYPT.

Der er mange stjerner i Fredericia Teaters store musical, men en overstråler dem alle. Den unge Diluckshan Jeyaratnam synger med kolossalt overskud og stamina i rollen som Moses, og sangerens umiddelbarhed og ubesværede kontakt med publikum i Stephen og Scott Schwartz’ internationalt besatte musical, viser med al tydelighed, at vi skal være glade for stadig at opleve ham på dansk jord, for det kan ikke vare længe før han står på de store scener i London og New York.

Musicalen THE PRINCE OF EGYPTs rødder i tegnefilmens verden fornægter sig ikke, der var mange scener der stod skarpt skåret som streger på en blok, og Scott Schwartz’ ide med at lade musicalens medvirkende legemliggøre historiens verden, er et modigt scenografisk scoop. F.eks. i væddeløbsscenen, hvor brødrene Moses og Ramses suser igennem landskabet på deres stridsvogne, og man levende kunne fornemme både hestenes vrinsk og vindens susen i håret, når prinserne stod kækt på de hestetrukne køretøjer skabt af otte medvirkende i veltilrettelagt koreografisk samhørighed.

Denne menneskelige scenografi var i al sin simpelhed blot omkranset af en skive af jorden og en skive af himlen, og var overraskende i starten, men blev ikke bare tydeliggjort i løbet af forestillingen, men også fuldbyrdet med den overlegne projektionsscenografi der fyldte scenerummet i Fredericia.

Udover den fængende musik er også dans en vigtig del af musicalens DNA, og med den New York baserede Jourdan Epstein som Dance Captain for et ekvilibristisk danseensemble, blev de høje forventninger til fulde indfriet. Gennem hele forestillingen blev dansen på fornemste vis brugt til at understrege kulturforskellene i denne Exodus historie, og specielt i scenen i ørkenen, hvor vi møder slaveprinsessens familie, viste det internationale ensemble deres vanvittigt høje niveau.

Diluckshan og THE PRINCE OF EGYPT er klar til resten af verden.

Foto: Søren Malmose

SE MERE

Gå ikke glip af de nyeste anbefalinger – tilmeld dig vores nyhedsbrev!

En tanke om “THE PRINCE OF EGYPT // Fredericia Teater

Der er lukket for kommentarer.