TELL ME ABOUT IT // Crazy Christmas Cabaret 2021, London Toast Theatre, i Glassalen, Tivoli

⭐⭐⭐⭐

Your teeth are like stars!” “Yes, they come out at night

Årets Crazy Christmas Cabaret i Glassalen er heldigvis lige så hyggelig som de sidste 39 gange, så når Vivienne McKee som sit alterego Dr. Van Helsingør lægger an på Andrew Jeffers, i rollen som mafia-mama i endnu en overdådig kjolekreation, så breder smilet sig lige så bredt som det altid gør blandt publikum. For den enorme fanskare ved hvad de kommer efter, og London Toast Theatre giver dem præcis hvad de vil have.

Dette års cabaret hedder TELL ME ABOUT IT, og coverhistorien der binder de mange sange, scener og optrin sammen, er en hyldest til 80’erne og en Mafia-film pastiche i et stort lystigt sammensurium. De klassiske bad guys karakterer er der alle sammen, når The Calzone Family skal til fest på The Funky Flamingo i Miami, hvor de er oppe imod 80’ernes pastelfarvede svar på Gøg og Gokke, Miami Vice detektiverne over dem alle, Crockett og Tubbs. At Don Calzones datter Dolce Vita skal giftes væk til en lokal milliardær med orange hår og helårs solbrændthed, giver blot muligheden for en gæstevisit af Donald Dump, der som bekendt ikke længere er aktuel på verdensscenen, men bestemt har fortjent hæderen som tilbagevendende karakter i Vivienne McKees verden af i går. For det er mindst lige så meget gensynet med det velkendte, som overraskelsen ved nye gags, der gør årets Crazy Christmas Cabaret til den evergreen som den er.

Blandt de mange gakkede scener i år, er min favorit en dansescene med firsernes absolutte favoritbeklædning – de tætsiddende gymnastikdragter med tilhørende neon farvede svedbånd – der selvfølgelig passer til det svenskerhår vi alle troede var the shit dengang. Jeg aner stadig ikke hvorfor scenen var der, den passer på en gangsterfortælling som en suppehøne i en lagkage, men når Bennet Thorpe, Katrine Falkenberg, Kevin Kiernan-Molly og Claus de Lichtenberg sender ømme blikke og fitness dunst langt ud over scenekanten, så er jeg solgt.

Så om man er en af de ustyrligt mange gengangere i salen, eller en af de få Crazy Christmas Cabaret Virgins, så skal man bare følge med strømmen og rejse sig op når dronningen ringer. Eller for den sags skyld vinke, læne sig frem, eller ryste med rumpen når man får tegn fra scenen – og så selvfølgelig følge trop og give den gas når kapelmesteren holder sine BOOO skilte oppe. Det er alt sammen en del af den magisk hyggelige oplevelse det er, når dronningen af Danglish, Vivienne McKee, utrætteligt driver sit hold af entertainere frem med en cirkusdronnings overblik og en 30-årigs energi.

London Toast Theatres Crazy Christmas Cabaret 2021, TELL ME ABOUT IT, spiller i Glassalen i Tivoli d. 16. Nov – 15. Januar.

Don’t miss it.

Foto: Thomas Petri

SE MERE HER