TAM / TYK / TATOVERET // LUX LUX LUX og Teater Hund & co, på Teater Får302

⭐⭐⭐⭐⭐

Quasimodofest på Fåret.

CPH Stage er i fuld gang, og på Teater Får302 spiller TAM / TYK / TATOVERET, en helt vidunderlig intimforestilling af kunstnerkollektivet LUX LUX LUX og Teater Hund & co. Ud fra interviews med ganske almindelige mennesker med udfordringer, lader instruktør Petrea Søe et hold skuespillere invitere publikum ind i de mest intime tanker – de tanker som de fleste mennesker måske godt ved eksisterer, men vælger ikke at snakke om, for hvis man bare kigger den anden vej, så forsvinder de måske.

Men de forsvinder jo ikke, tankerne er der jo stadig, de kører rundt i hovedet på den overvægtige, den spiseforstyrrelsesramte, bodybuilderen, den tatoverede, og den ensomme scleroseramte, hvis ene side ikke fungerer, har føleforstyrrelser, og hører dårligt på venstre øre, så det er nok bedst bare at blive for sig selv.

Karin Bang Heinemeier, Dya Hauch, Anne Vester Høyer, Wahid Sui Mahmoud og Thomas Bentin spiller personerne både sammen, samtidig, i forskellige rum, og med forskellige vinkler, og mens publikum venligt bliver ført fra stuen til badeværelset, og fra køkkenet til soveværelset, springer skuespillerne ind og ud af karaktererne, med et fremragende resultat.

Alle scenerne var gennemført smukke, men for mig var den stærkeste scene i soveværelset, hvor Karin Bang Heinemeier og Thomas Bentin danser en grusom fortælling i en overbevisende elegant koreografi.

”når børn ser mig for første gang, så ser de en brandbil”

Når Wahid Sui Mahmoud stiller sig op, kikker os direkte i øjnene, og vi opdager hvordan vi er med til at give vores børn en dårlig start på livet, ved på forhånd at fortælle dem at; han er jo anderledes – han er jo nok farlig, så rammer han lige ned i vores allesammens medvirken til mange menneskers dårlige liv, mennesker som helt stille bare accepterer at de bliver kigget skævt til, og derfor bare kryber længere ned i et sort hul.

Ordene gør ekstra ondt i Lisbeth Burians frygteligt normale hverdagsscenografi i brunbeige nuancer, og med Camilla Linds ditto kostumer, kryber forestillingen TAM / TYK / TATOVERET langt ind under huden, og er en af dem man (heldigvis) ikke lige ryster af sig.

Foto: Per Morten Abrahamsen

SE MERE

En tanke om “TAM / TYK / TATOVERET // LUX LUX LUX og Teater Hund & co, på Teater Får302

Der er lukket for kommentarer.