SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE // The Nordic Beasts, K:Selekt i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐

Modigt, intimt og uprætentiøst.

Slip koreograf Noora Hannula og komponist Ida Duelund løs hvis du tør, og lad de to kunstnere fra The Nordic Beasts finde ind til dine følelser via dans og toner, udfoldet i en ring of fire i Skuespilhuset. SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE spiller under K:Selekt ordningen på Lille Scene.

I en tæt og kontrolleret 45 minutters session kommer man som publikum tættere på Hannula og Duelund end man nok havde forventet, for mens Noora Hannula danser i cirklen som et vilddyr i bur, skaber Ida Duelund et soundscape som trumfer det meste. Med både gutturale lyde og toner, samt de af kroppens lyde som vi normalt er vant til skjule, er det Duelund der fra sin lydpult i mørket giver danseren det auditive tilsnit der gør Hannula næsten intimiderende i sine bevægelser.

Som publikum får man en sensor på fingeren der afslører ens sande tilstand, og med en farveskala fra pink til blå, viser the ring of fire foran dig hvordan du oplever dyrets tilnærmelser og udbrud, i den oplevelse af konstrueret intimitet som koreografien tilsiger.

Sammen med Troels Andreasen fra Institut for mennesker og teknologi på RUC, har The Nordic Beasts skabt en verden hvor intimitet og følelser er taget ud af den trygge nærhed, og i stedet placeret i et teknologisk parallelunivers, hvor dine svar på dyrets ageren kommer til udtryk gennem farverne i ringen, og intet kan skjules.

Der er ingen berøringsangst eller grænser for nærhed i Hannulas koreografi, og som hun har gjort mange gange før, viser hun – i Ida Duelunds tætte toneunivers – den ekvilibristiske kunnen som forbløffer gang på gang. SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE er en verden du ikke vidste eksisterede, men på dit hjerteslag kan du mærke at den er der, og den er tæt på.

Foto: Søren Meisner

SE MERE HER