SMYKKET // Nyt format under udvikling på Mungo Park

See that guy over there?

At Mungo Park ligger i Allerød – når jeg bor på Christianshavn – har altid været lidt af en sten i skoen, for hverken rejsetiden eller togpriserne er skabt til mit temperament. Men hvad nu hvis man eksperimenterede lidt, ændrede på sine vaner, brugte tid og ressourcer bedre? Kunne man så måske alligevel ende med et godt resultat?

Det var mit udgangspunkt da jeg havde set SMYKKET på Mungo Park i lørdags, hvorfor jeg på vejen hjem fra Allerød med vilje satte mig i en kupé fuld af unge kvinder på vej i byen – unge der shinede af selvtillid, unge der havde pyntet sig og nu smådrak sig til selvtillid og unge der højlydt snakkede om alle de lækre guys de skulle score. Lidt ligesom pigen Mathilde i Guy de Maupassants La Parure – eller SMYKKET på dansk.

For Mungo Parks direktør Anna Malzer er ikke kommet til Allerød for at sove brandert ud, hun er med sædvanlig overlydsfart i gang med at udforske muligheder for sit nye teater, og sidste skud er en hybrid – Anna Malzer kalder det skitser – mellem ”det almindelige” forestillings-workflow, og de en-dages produktioner som Mungo med stor succes har kørt i lang tid med deres Mungo Lab serie.

Allerede som seksårig var jeg ulykkelig

Sådan indledes SMYKKET på Mungo Park, en lille forestilling hvor den knivskarpe Nana Morks er ene skuespiller på scenen, kun ledsaget af et bord med en kassettebåndoptager på.

Guy de Maupassants historie om pigen der hele livet kun elsker det hun ikke har, er blevet taget under kærlig behandling af instruktør Anders Lundorph, og med optagelser fra Mathildes liv – helt fra da hun var seks år – fortæller Mathilde om sin indædte trang til succes.

Her ville jeg allerede have tænkt i adskillige stjerner, ikke bare på grund af Nana Morks ualmindeligt charmerende evner på en scene og Lundorphs markante fingeraftryk på spillestilen, men også for den modige blotlæggelse det er at stille en skuespiller til skue i et fuldstændig tomt scenerum. Men Malzer & co har frabedt sig anmeldelser, da det jo kun er en skitse, et oplæg, et forsøg. Og det respekterer jeg selvfølgelig, og lader derfor stjerneregnen udeblive, og nøjes med en reportage fra en lille skøn aften i Allerød.

For aftenen i selskab med Mungos Mathilde satte tanker i gang – hvad nu hvis jeg, ligesom teatret, griber en ide og udnytter perioderne mellem de større opgaver, men med mindre krav til staffage og polish – hvad kunne der så ikke opstå?

På Mungo Park er der opstået en pragtfuld lille fortælling – endda med en morale…

Foto: Mungo Park

SE MERE

En tanke om “SMYKKET // Nyt format under udvikling på Mungo Park

Der er lukket for kommentarer.