SKAL VI GRILLE? // Sir Grand Lear, Teatergrad

⭐⭐⭐

Ingen tvivl”

Der er ingen tvivl om vigtigheden af klimakrisen, og der er ingen tvivl om Sir Grand Lears ønske om at udbrede budskabet, om at vi alle bliver nødt til at ændre vaner hvis vi vil bevare kloden. Så allerede her ligger man højt på sympatiskalaen hos undertegnede, for det er i min bog helt afgørende at kunstnere bruger deres talenter på at gøre en forskel, eller i hvert fald at prøve.

Og kæmpe talent har de, Sir Grand Lear – danske Ingvild Grande og norske Lea Burrows – som i byrumsteatret Teatergrad har fundet et safe haven til at udfolde deres vilde talent for scenedesign, og som denne gang kastet sig ud i en klimaproduktion der er skabt til at turnere mellem Island, Norge og Danmark.

”Dette er den sidste grillpølse i verden”

Forestillingen SKAL VI GRILLE? er en publikums involverende monolog, fremført i Danmark af skuespiller Troels Thorsen, i selskab af et barn og en pølse. Forestillingen foregår på en strand, hvor Thorsen opildnet af kampgejst samler alle tilstedeværende i en kreds, udstyrer dem med grillforklæde og dertilhørende kasket, hvorefter han fortæller hvordan vi redder verden. Thorsen vil gå forrest, for på en grill ligger en enlig pølse, der skal være den sidste grillpølse i verden. Og det er ikke bare en almindelig CO2 udledende havegrill den ligger på. Det er en grill hvor energien udelukkende kommer fra en cykel, der trampes på af en ung pige, der i realiteten er hovedpersonen – for det er hendes fremtid vi snakker om – det er jo vores børn og børnebørns klode vi skal redde. Og hvem vil ikke gerne hjælpe med det, så alle i kredsen både hepper, chanter, går og danser med Troels Thorsen og kampen for kloden. Lige med undtagelse af den ældre dame der måtte betakke sig, da det gik op for hende hvad vi nok skulle igennem. Klimakampen på stranden er ikke for dårligt gående.

Du er tilgivet

Troels Thorsen er en entertainer af guds nåde, og som klimaprædikant på en kold strand giver han varmen til alle der måtte have behov for det, undtagen pølsen på grillen, og jeg skal love for at Thorsen giver den gas til max i Sir Grand Lears SKAL VI GRILLE?

SKAL VI GRILLE? spiller d. 27.-29. maj på CPH Stage 2021

Foto: Sir Grand Lear

SE MERE HER