SANTA SINGS Episode 1: HÅB // HOHO 5, Dramafronten, et sted i København

Vi er nobody’ernes Michelin-stjerner

Årets uomtvisteligt mest julede og mest crazy, men samtidig også en af de mest gennemtænkte dramatikpræsentationer i København, er Dramafrontens HOHO julekalender, der i 2019 præsenteres for femte gang. Den efterhånden legendariske dramatiker og instruktør Rhea Lehman står sammen med Tine Selmer Bertelsen i spidsen for Dramafronten, og Rhea Lehman fik da også overrakt Lauritzen Fondens Visionspris i 2018 for sit utrættelige arbejde for udviklingen af dansk dramatik.

En af Dramafrontens smukkeste traditioner er deres julekalender HOHO drama, hvor iscenesatte readings af ny dansk dramatik bliver opført live-on-location rundt omkring i København. I år hedder julestafetten Santa Sings, er en tragikomisk julemusical der finder sted seks gange i december måned, og som lagde fra land i dag i en privat lejlighed i Store Kongensgade. Hver af de seks små juledramaer – der varer 15 minutter og spilles 16.30, 17.00 og 17.30 samme dag – kan ses som enkelte selvstændige værker, men de hænger også sammen som stafet, så hvis man har mulighed for det, kan værket ses som en sammenhængende helhed. Et i sig selv smukt koncept.  

Episode 1 var Rhea Lehmans HÅB, hvor de fire gennemgående skuespillere Peter Flyvholm, Anette Støvelbæk, Laura Skjoldborg og Benjamin Boe Rasmussen spiller fire umage eksistenser, der af jobcenteret bliver tvunget til at tilbringe julemåneden sammen. Med en stramt tilrettelagt plan under armen – og en lidt for smart tilgang til offentlige støttekroner – har den overfriske private aktør Klaus (Peter Flyvholm) udvalgt alkoholikeren Freddy (Benjamin Boe Rasmussen), den fallerede tv-kendis Mad-Mette (Anette Støvelbæk) og den usikre Kira kaldet Sunshine (Laura Skjoldborg) til at synge i et band som beskæftigelsesprojekt, med en kontantpræmie på 25.000 kr lokkende for enden.

Jeg keder mig i denne tid, for Julemanden er gravid og lider slemt af kvalme

Boe Rasmussens alkoholiker med bølle hat og bikerskæg viser sig at have evner med trommestikkerne, ud over at han nok er den bedste til at kigge olmt på folk, når hans bøllehat sendes rundt med MobilePay nummeret, og forsikringen om at det selvfølgelig er helt frivilligt om man vil støtte bandet Santa Sings.  (red.: Dramafrontens julestafet-readings kører på Donér hvad du vil – og hvis du vil manér)

Den underkuede Laura Skjoldborg, der af sin chef fik kælenavnet Sunshine før hun blev fyret, er henrykt over at være blevet valgt til noget for første gang i sit liv, og har ovenikøbet spottet tv-kendissen Mad-Mette, så hun er i den syvende himmel.

En totalt cool Støvelbæk med kendissolbriller er fra start af utilnærmelig for pøbelen på Jobcenteret, og når, allerede før publikum har sat sig, at skræmme en lidt for nærgående femte deltager i projektet væk, ved at true med at afkorte hans i forvejen ikke prangende manddom med adskillige centimeter.

Og sidst, men ikke mindst, må en overfriskfyrsagtig Flyvholm som privat-aktør være på dupperne, og han brager derudaf med solosang i det umage band, der istemmer med klokkeklang og omkvædet Åh, hvor jeg dog hader jul.

Kommer bandet til at fungere? Lærer Sunshine at sige fra? Finder Freddie en flaske Fernet og vil alle fire i det hele taget overleve?

Find svaret i næste episode af Dramafrontens Santa Sings.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE

2 tanker om “SANTA SINGS Episode 1: HÅB // HOHO 5, Dramafronten, et sted i København

Der er lukket for kommentarer.