RADICAL VITALITY // Compagnie Marie Chouinard, CPH Stage, på Bellahøj Friluftsscene

⭐⭐⭐⭐

Rise & Shine – CPH Stage har hentet det vilde Compagnie Marie Chouinard til årets festival, hvor canadierne med deres RADICAL VITALITY viser koreografier fra Marie Chouinards sidste 40 års arbejde, uden at det derfor virker gammelt og støvet. For feministen Marie Chouinard har været forud for sin tid i mange år, når hun med kroppen som forstørrelsesglas sætter fingeren på skævheder og kontraster i livet.

I Chouinards verden af krop, chok og humor, bruger hun de oftest afklædte dansere som brikker i et større puslespil, hvor man som publikum kan fascineres af øjeblikket, men først ved efterfølgende refleksion ser den større sammenhæng.

RADICAL VITALITY består af et utal af små koreografier, oftest soloer eller duetter, der er ovre før man ved af det, men aftenen på CPH Stage indledtes dog af en 15 minutters fantastisk solo, hvor danseren – iført stepsko – på både rørende og voldsom manér danser fragmenter af livet, mens fugleflokkene skreg over vores hoveder på Bellahøj Friluftsscene.

Kærlighedsduetter, parringsdanse, historiefortællinger og en klassisk pas de deux på speed, samt ikke mindst Chouinards klassiker – eventyret om vandets rejse fra glasset, gennem kroppen, til spanden. Plus de egenartede koreografier om hhv. gamle mennesker og babyer, hvor hele ensemblet danser ganske upåklædt, blot iført masker som hhv gamle mennesker og babyer. Skræmmende, rørende, overraskende.

Compagnie Marie Chouinards erfarne ensemble har koreografens tanker i blodet, og præsenterer i RADICAL VITALITY Chouinards koreografier som var de skrevet i går.

foto: Sylvie-Ann Paré

SE MERE HER FRA CPH STAGE

SE MERE HER FRA COMPAGNIE MARIE CHOUINARD