ORLANDO // Betty Nansen Teatret

⭐⭐⭐⭐⭐

Miraklet i Konstantinopel. Elisa Kragerup stempler ind med bravour på Frederiksberg Allé.

 

Maria Rossing i sin hidtil bedste rolle som Orlando – den kunstneriske sjæl der gennem 300 år oplever, iagttager og udforsker tidernes gang og verdens forandring. Først som kvinde, og siden som mand, men altid som det søgende menneske, der stiller spørgsmål til verden og dens beboere gennem tiderne.

Orlando skriver på sit digt i 300 år, skifter køn undervejs, bliver forelsket og vraget, feteret og hånet, men altid stiller den udforskende sjæl eksistentielle spørgsmål i sin gang gennem verden.

Sikke ben!

Udseendet og sindet bliver bibeholdt på trods af kønsskifte og alder, og Orlando bliver gennem alle tider rost for sine flotte ben, men stiller spørgsmålet; Hvis synet af mine smukke ben er en fare for mænd…?

Virginia Woolfs Orlando stiller alle de vigtige spørgsmål, og forestillingen er en tidsrejse gennem kulturhistorien, en rejse med et menneske uden køn, og med alle køn. Og super humoristisk. Hele holdet er med på legen, og alle som én personificerer og udstiller de tidernes narre.

Mikkel Arndt viser sig at være en excellent komiker, og specielt i kurtiserings-samspillet med Maria Rossing som Orlando er han hylende skæg. Hvilken transformation! – hvilken timing!

”Engang var han jæger – nu er hun bytte”

Londons selskabsliv er for vildt – der festes igennem både som Ambassadør og Hertug, og Orlando møder både kærligheden og fornedrelsen. Men tiderne skifter, og som vores helt siger;

”Jeg er oppe mod kræfter som tidsånden”

Fluer, tudser og rådyr – naturen spiller, ligesom køn og identitet, en stor rolle i historien om Orlando, og Elisa Kragerups opsætning med det forrygende cast; Maria Rossing, Mikkel Arndt, Tina Gylling Mortensen, Xenia Noetzelmann og Anton Hjejle, er en fremragende version af Virginia Woolfs klassiker. Og med en personinstruktion lige i øjet, og en fantastisk spejleffekt i scenografien der giver hele scenerummet og de kække kostumer et ekstra nøk, er barren lagt virkelig højt for de kommende år med Kragerup / Præstiin ved roret.

Mod Frederiksberg!

foto: Natascha Thiara Rydvald

SE MERE