ON YOUR WATCH (#2) // Dramafronten, Tranquebar Rejseboghandel

Dramatik er ikke bare en måde at forstå verden, men også at tackle den.

Dansk-amerikanske Rhea Leman, nyskrevet dramatiks fremmeste forkæmper, har sin helt egen charmerende måde at forklare verden på, og sammen med Tine Selmer Bertelsen har hun med Dramafronten også fundet den perfekte kampplads for udbredelsen. Kreativiteten er grænseløs hos d’damer, og bl.a. med den legendariske sitespecific HOHO julekalender, præsenterer de år efter år dansk dramatik hvor blækket knapt er tørt. Og nu er deres nyeste tiltag ON YOUR WATCH, med dramatikken frisk fra fad, også kommet godt i gang.

#2 i rækken af ON YOUR WATCH readings bød på dramatik af Jokum Rohde (EFTER GULDFEBEREN), Laura Madsen (DYBFRYSEREN), Johanne Petrine Reynberg (HUG EN HÆL OG KLIP EN TÅ), samt Mikkel Wallentin & Byurakn Ishkhanyan (KALDET FRA EN VINGESKUDT HÆRFUGL), der efter deres readings alle deltog i en åben debat med Monna Dithmer som moderator.

I Tranquebar Rejseboghandel havde skuespillerne Ditte Hansen, Karen-Lise Mynster, Niels Ellegaard, Laura Skjoldborg, Anne Sofie Wanstrup og Benjamin Boe Rasmussen fået to timers forberedelsestid sammen med instruktørerne Solveig Weinkouff og Kim Dambæk, og præsenterede derefter teksterne som de forelå – uredigerede, uprøvede og sprællevende.

Dara knitrede mens de gik, og efter Herlev gik hun helt ud

Jokum Rohde lagde ud med sin dystopiske fortælling EFTER GULDFEBEREN, om tiden hvor fire milliarder bliver valgt ud til at dø, for at resten af jorden kan overleve. En fin lille fabel om en verden hvor maskinerne har taget over.

Hvis du tilfældigvis har størrelse 39 eller 40, så er der bare mindre chance for at der er nogle i din størrelse

Johanne Petrine Reynbergs HUG EN HÆL OG KLIP EN TÅ var en krænkelseskultur-pastiche over Askepot, hvor stedsøstrene synes Askepot er skyld i deres ulykkelige liv. ”det hun synes er uanstændig behandling, er jo ikke nødvendigvis det vi føler

Gud hilser, og siger du er Tyrkiets største røvhul

Mikkel Wallentin & Byurakn Ishkhanyans KALDET FRA EN VINGESKUDT HÆRFUGL bragte krigens traumer ind i den ellers hyggelige stemning i Tranquebar Rejseboghandel, i hvad dramatikerne kaldte en eventyrlig måde at beskrive det krigshærgede Armenien – ved at lade en fortryllet fugl flyve ind i Erdogans palads, og fortælle ham sandheden og vise ham konsekvenserne af hans ordrer.

Vi kommer til at ligge tæt

Laura Madsens DYBFRYSEREN var det sidste stykke ny dramatik der blev præsenteret, og Madsens bud på Adam og Evas pressemøde nr 5733 var spot on i.f.t. tidens breaking news tendenser. Diskussionen om hvem der skal være i deres boble på kun 10 mennesker, bliver pludselig dødelig alvor, når der måles på hvem der kan være i deres kummefryser – den de satser på kan skaffe dem evigt liv. ”Hvad hvis folk begynder at begå selvmord, fordi de er ven nr. 11?

Som sagt afsluttedes Dramafrontens ON YOUR WATCH med en engageret paneldebat modereret af teaterkritiker Monna Dithmer, og selv om Corona restriktionerne foreskriver afstand, så var nærværet i Dramafrontens nye tiltag umiskendeligt.

Jeg ser frem til ON YOUR WATCH #3, d. 28. januar 2021.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE & BOOK PLADS