NUL // Teater Sort/Hvid

⭐⭐⭐

Tænk hvis døden blot er en sygdom, der kan kureres i fremtiden

Klogt foredrag på Teater Sort/Hvid rykker ikke.

Scenen er en øde ø, i midten af ingenting – med et køleskab i baggrunden. Scenograf Ida Grarup gør det enkelt, men tydeligt, og et lysstofrørskvadrat skaber dybde i scenen. Alt imens cikadernes hvisken og fuglenes fløjt fylder rummet via små højtalere, fikst fordelt på de ellers Corona-afspærrede sæder på Teater SortHvid. Kunstkollektivet TOETT is in da house.

Morten Hee Andersen er alene på scenen i forestillingen NUL, og den heftige monolog på 90 minutter italesætter stort set alle de fejl vi mennesker er ved at begå, i en tid hvor jorden og klimaet når sit bristepunkt alt for hurtigt. Så hvis anmeldelsen kun drejede sig om at give stjerner for hvor sympatisk, rigtigt, og ikke mindst klogt man kan snakke i halvanden time – så ville forestillingen NUL få seks stjerner.

Men jeg beklager, når teksten er så tungt lastet med guld, at den næsten får den øde ø til at synke i havet, så er det efter min smag ikke nok med en enkelt – absolut fremragende – skuespiller, der i øvrigt hiver adskillige publikummer op på scenen, beder publikum på rækkerne om at synge i kor, og svaje som skibet på havet. Der mangler dynamik i forestillingen, og selv om der er adskillige velskrevne højdepunkter i fortællingen om verdens undergang og livet derefter, så er det efter min smag nærmere et foredrag.

Der er ikke nogen der svarer, for der er ikke flere af arten tilbage

TOETT og Sort/Hvid er oversympatiske i deres tilgang til verden – men foredrag er ikke vejen frem.

Foto: Henrik Grimbäck

SE MERE & KØB BILLETTER